Igaunijas politiķis: Kaljulaidas tikšanās ar Putinu ir novirze no kursa (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tairo Lutter

Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu bija novirze no nospraustā ārpolitikas kursa, uzskata bijušais Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris Riho Terrass.

Pēc viņa teiktā, attiecībās ar Krieviju vienmēr jāsaglabā modrība un Eiropas vienotība ir svarīgāka par tikšanos ar Krievijas prezidentu. Riho Terrass izteicās, ka Kaljulaidas tikšanās ar Putinu uzskatāma par novirzi no šā izstrādātā ārpolitikas kursa.

"Mums jāpatur prātā, ka Vladimiram Putinam neapšaubāmi ir vairāk pa prātam, ja Eiropas līderi brauc pie viņa ciemos viens pēc otra, un tādu tikšanos kļūst aizvien vairāk. Kontaktos ar Krieviju mums vienmēr jāsaglabā modrība, lai nezāģētu zaru, uz kura paši sēžam."

Terrass atgādinājis, ka Krievija bieži un apzināti demonstrējusi atvērtību attiecībā pret vienām valstīm un agresiju - pret citām.

"Eiropas vienotība ir svarīgāka nekā tikšanās ar Krievijas prezidentu neatkarīgi no tematiem, kas šai tikšanās reizē apspriesti. Ja atcerēsimies nesenu pagātni, ieraudzīsim, ka entuziasms attiecībās ar Krieviju parasti pārvēršas par vilšanos," izteicies politiķis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu