Foto: Rīgā pietauvota Vācijas bruņoto spēku zemūdene (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: srž. Ēriks Kukutis, Aizsardzības ministrija/Latvijas Armija

Piektdien, 31. maijā, Rīgas Pasažieru ostā ieradās Vācijas bruņoto spēku zemūdene un kuģis "Fehrmann", tādējādi apliecinot Vācijas klātbūtni reģionā un stiprinot Latvijas un Vācijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) apmeklēja zemūdeni un tikās ar Vācijas karavīriem. Latvijas televīzijai Pabriks norādija, ka Latvijas Jūras spēkiem šāda militārā tehnika tuvākajos gados netiks iegādāta.

"Diemžēl zemūdenes nē. Mums ir citi plāni. Pirmām kārtām jādomā par pretgaisa aizsardzību un jūras aizsardzību, bet, kamēr mums ir tādi sabiedrotie, tikmēr mēs varam justies daudz drošāk."

Zemūdene ir aptuveni 57 metrus gara un septiņus metrus plata. Tā ir arī aprīkota ar sešām torpēdu palaišanas iekārtām un vajadzības gadījumā bruņojumu var papildināt ar jūras mīnām.

Zemūdene darbojas ar 16 cilindru dīzeļmotoru, bet to iespējams izmantot arī līdzīgas jaudas elektrodzinēju, kas ir daudz klusāks un padara zemūdeni pretiniekiem grūtāk pamanāmu.

Kopā ar zemūdeni Rīgā ieradās arī Vācijas bruņoto spēku kuģis "Fehrmann".

Foto: Rīgā ierodas Vācijas bruņoto spēku zemūdene

Vācijas bruņotie spēki sniedz nozīmīgu ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, tostarp vadot NATO paplašinātās klātbūtnes Lietuvā kaujas grupu, atbalstot NATO patrulēšanas misiju gaisa telpā virs Baltijas jūras un piedaloties NATO 1. pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā, kā arī NATO 1. pastāvīgajā Jūras spēku grupā.

Tāpat Vācijas karavīri veic dienesta pienākumus Latvijā izvietotajā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā un NATO spēku integrācijas vienībā.

Vācijas karavīri regulāri piedalās militārajās mācībās kā Latvijā, tā ārvalstīs kopā ar Latvijas un citu sabiedroto valstu bruņoto spēku karavīriem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu