Vannas istabas izlietnes – kā izvēlēties labāko?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās vannas istabas izlietņu piedāvājums no dažādiem ražotājiem ir visai daudzveidīgs, ļaujot izvēlēties no plaša krāsu, formu, izmēru un stilu sortimenta. Taču, lai atrastu tieši to izlietni, kas piemērota Tavai vannas istabai, iesakām vispirms aplūkot mūsu ceļvedi ar svarīgākajiem izvēles kritērijiem, kas būtu jāņem vērā ikvienam pircējam.

Vannas istabas izlietņu veidi

  • Virsmā iegremdējamās vannas istabas izlietnes

Kā jau to nosaukums parāda, šīs izlietnes (dēvē arī par drop-in modeļiem) iebūvē vannas istabas virsmā. To augšējās malas ir noapaļotas un paredzētas, lai tās “uzsēdinātu” uz virsmas, noturot izlietni stingri savā vietā. Šis izlietņu veids izskatās pievilcīgi un saskanīgi ar kopējo vannas istabas virsmu, uz kuras ērti var salikt ikdienā izmantojamos higiēnas piederumus.

  • Zem virsmas montējamās vannas istabas izlietnes

Šīs mēdz dēvēt arī par pabūvējamām izlietnēm, jo tās tie stiprinātas vannas istabas virsmas apakšā, piemēram, zem granīta vai marmora virsmām. Atvere virsmā tiek pilnībā pielāgota izlietnes izmēram, tāpēc tas jāņem vērā, pirms izvēlies šī tipa santehniku.

  • Vannas istabas izlietnes ar kāju

Dēvē arī par izlietnēm ar pjedestālu, jo to apakšdaļā atrodas neliela kolonna jeb “kāja”, kas palīdz balstīt izlietni. Šāda tipa izlietnes parasti virsmā neiebūvē, un tās ir brīvi stāvošas. Labi iederas nelielās vannas istabās.

  • Uz virsmas montējamas vannas istabas izlietnes

Tās izskatās, it kā būtu uzliktas uz mēbeles virsmas. Šī tipa izlietnes izceļas ar modernu dizainu, tās var būt, piemēram, ovālā vai apaļā formā, darinātas no dažādiem materiāliem, tai skaitā, keramikas, stikla, akmens un citām izejvielām.

  • Pie sienas stiprināmās vannas istabas izlietnes

Dēvē arī par piekaramām izlietnēm. Tās uzstāda pie sienas, tādējādi ievērojami ietaupot vietu nelielās vannas istabās. Šādiem modeļiem parasti nav virsmas, taču var būt tā saucamā puskāja, kas nomaskē kanalizācijas izvadu ar elegantu keramisku detaļu.

  • Vannas istabas izlietne ar virsmu

Šādos modeļos izlietne ir veidota vienā gabalā ar virsmu. Šādas izlietnes var novietot, piemēram, uz skapīša, ko iegādājas papildus, ņemot vērā virsmas izmēru. Ērts risinājums, ja nevēlies atsevišķi iegādāties izlietni un virsmu.

Dažādas izlietnes pieejamas šajā mājas lapā.

Vannas istabas izlietņu materiāli

Ražotāji meklē arvien jaunus veidus, kā pārsteigt pircējus ar dažādu materiālu izmantošanu vannas istabas izlietņu izgatavošanā. Taču mūsdienās joprojām iecienīti ir vairāki klasiski materiāli, tai skaitā:

  • Keramika – tradicionāls un ierasts izlietņu materiāls, kas izceļas ar vienkāršu kopšanu, izturību pret koroziju un izbalēšanu. Keramikas izlietnes kalpo ilgi, taču jāsargā no triecieniem, jo var ieplaisāt.
  • Stikls – elegants materiāls, kas ir izturīgs un ilgi saglabā savu izskatu, taču tam var būt nepieciešama biežāka tīrīšana, jo, piemēram, ciets ūdens var atstāt nosēdumus.
  • Kompozītmateriāli – plašas dizainu un formu iespējas, ko sniedz dažādu izejvielu apvienošana.
  • Akmens masa – ļoti izturīgas, skaistas, taču smagnējas izlietnes.

Vannas istabas izlietņu izmēri

Dažkārt var būt grūti izvēlēties piemērotāko izlietnes izmēru, it īpaši, ja piedāvājums ir tik plašs. Kad esi sapratis, kāda materiāla un stila vannas istabas izlietni meklē, padomā arī par to, cik daudz vietas ir telpā, un, kur izlietne atradīsies. Jo mazāka ir telpa, jo kompaktākai jābūt arī izlietnei. Savukārt plašākās vannas istabās var izpausties gan ar izlietņu lielumu, gan arī dažādu virsmu izvēli.

Interneta veikals 220.lv piedāvā iegādāties vairāk nekā 750 dažādas vannas istabas izlietnes, tāpēc ikviens šeit var atrast sev piemērotu modeli, sākot no tikai 24 eiro.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu