Video Māte atstāj zīdaini mašīnā, kamēr pati dodas iepirkties (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Šonedēļ viena no Pārdaugavā patrulējošajām policijas ekipāžām saņēma izsaukumu uz kāda lielveikala stāvvietu. Garāmgājēji veikala apsargiem ziņoja par automašīnu "Saab", kurā ilgāku laiku bez uzraudzības bija atstāts zīdainis, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

"Ierodoties notikuma vietā, policisti sastapa apsardzes darbinieci. Sākotnēji veikala apmeklētāji bija vērsušies pie apsardzes darbiniekiem. Viņi veikala skaļruņos bija ziņojuši, lai automašīnas "Saab" īpašnieks nekavējoties atgriežas pie sava transportlīdzekļa. Neviens tā arī neatsaucās. Līdz ar to situācijas atrisināšanai tika piesaistīta policija," raidījumam "Degpunktā" atklāja Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Lauma Greidāne.

Ņemot vērā faktu, ka gaisa temperatūra bija ap nulli, policisti uz notikuma vietu nolēma izsaukt gan mediķus, gan ugunsdzēsējus. Pēc īsa bīža "Saab" transportlīdzekli bija ielencis vesels pulks cilvēku.

"Policists un apsardzes darbiniece devās atpakaļ uz veikalu, lai caurskatītu videonovērošanas kameras ierakstus un turpinātu skaļruņos aicināt automašīnas īpašnieku atgriezties pie sava transportlīdzekļa," sacīja Greidāne.

Brīdī, kad Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki jau gatavoja instrumentus, lai piespiedu kārtā iekļūtu mašīnā, pie tā piesteidzās kāda pārsteigta sieviete.

Šoreiz stāsts beidzās veiksmīgi, jo pēc medicīniskajām pārbaudēm mediķi atzina, ka mazulim nekas nekait un tālāko darbu ar ģimeni pārņēma Valsts policija.

Mātei tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un, visticamāk, tiks piemērots simbolisks naudas sods. Likumsargi aicina vecākus neriskēt ar savu bērnu drošību un atgādina, ka bērnus līdz septiņu gadu vecumam ir aizliegts atstāt bez uzraudzības.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu