Tiešraides arhīvs SPKC un NMPD informē sabiedrību par aktuālo saistībā ar "Covid-19" izplatību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas poliklīnikā notiek preses pasākums, kurā informē par speciālistu gatavību identificēt koronavīrusa pacientus un demonstrē aprīkotās telpas, aizsargtērpus un izmeklējumiem nepieciešamo aprīkojumu.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas poliklīnikā notiek preses pasākums, kurā informē par speciālistu gatavību identificēt koronavīrusa pacientus un demonstrē aprīkotās telpas, aizsargtērpus un izmeklējumiem nepieciešamo aprīkojumu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvji preses brīfingā šodien plkst.15 informēs par aktualitātēm saistībā ar koronavīrusu "Covid-19".

Video: Tiešraides ieraksts no preses konferences 28. februārī 

Uz mediju jautājumiem atbildēs NMPD direktore Liene Cipule un SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījusi veselības ministre Ilze Viņķele (AP), apzinoties, ka "Covid-19" izplatība rada satraukumu un ļoti daudz jautājumu, informācijas no drošiem avotiem nevar būt par daudz.

Video: NMPD demonstrē speciāli aprīkoto brigādi

Jau ziņots, ka līdz šim Latvijā nav apstiprināts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19".

Veselības ministrija un speciālisti nolēmuši, ka no 28.februāra savādāk tiks organizēts darbs analīžu veikšanai cilvēkiem, kuri ir bijuši vīrusa skartajās teritorijās. Minētais nozīmē, ka iedzīvotāji sajūtot saslimšanas pazīmes nedodas pie ģimenes ārsta, bet zvana uz tālruni 113 sagaidot speciālistu ierašanos uz mājām.

Pie pacienta atbrauks speciāli aprīkota brigāde, kura no mājām savāks nepieciešamo analīžu paraugu un konkrētā persona varēs palikt mājās, kamēr tiek iegūti analīžu rezultāti. Rezultāti būs zināmi diennakts laikā. Gadījumā, ja konstatēs inficēšanos ar minēto vīrusu, tad pacientu stacionēs.

Patlaban minētā kārtība darbosies Rīgas reģiona tuvumā - Rīgā, Jelgavā, Ogrē, Jūrmalā un citās Pierīgas pilsētās, taču VM risinot sarunas ar laboratorijām un reģionālajām slimnīcām par to, lai šādas analīzes varētu paņemt arī citos Latvijas reģionos.

VM no 24. februāra par koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, uz kurām attiecināti īpaši pasākumi bija noteikusi Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, kā arī Itālijas Lombardijas un Veneto apgabalus.

Ceļotājiem, kuri atgriežas no šīm vietām, jānovēro sava veselība turpmākās 14 dienas. Parādoties saslimšanas simptomiem - paaugstinātai ķermeņa temperatūrai, klepum, rīkles iekaisumam vai apgrūtinātai elpošanai, nekavējoties jāzvana 113, jāinformē ārstniecības personas par simptomiem un ceļojumu uz koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām.

Līdzšinējā kārtība paredzēja, ka šādos gadījumos pacients tiek nogādāts Latvijas Infektoloģijas centrā, kur viņam tiks veiktas nepieciešamās analīzes, lai noskaidrotu, vai cilvēks ir vai nav inficējies. Šajā gadījumā šīs analīzes apmaksā valsts.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka pasaulē turpina izplatīties jaunais koronavīruss "Covid-19". 

Ceturtdien, 27. februārī, apstiprināts pirmais inficēšanās gadījums Igaunijā, turklāt vīrietis Tallinā ieradies, braucot caur Latviju. Savukārt piektdien, 28. februārī, apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums Lietuvā.

Portāls "Apollo" piedāvā iespēju sekot līdzi jaunākai informācijai par vīrusa izplatību pasaulē un aktuālākajam Latvijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu