Sprādzieni, liesmas un misēklis ar bišu stropu. Madonas pusē izcēlies bīstams ugunsgrēks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji
Ugunsdzēsēji Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien, 29. maijā, misēklis pēc bišu stropa dūmošanas Madonas pusē kādam vīrietim maksāja diez gan dārgi, vēsta raidījums "Degpunktā".

Neilgi pēc procedūras blakus esošais šķūnis aizsvilās un apjomīgais malkas daudzums dega atklātās liesmās. Ugunsdzēsējiem viens no svarīgākajiem uzdevumiem bija nosargāt ģimenes privātmāju.

Sprādzieni, liesmu mutuļi un uztraukti saucieni ap pusdienas laiku piepildīja kādas viensētas pagalmu Madonas pusē, Sarkaņu pagastā. Nervozi degošā šķūņa saimnieki vēroja ugunsdzēsēju centienus ierobežot uguns mēles, kas spītīgi pieņēmās spēkā.

Īpašuma saimniece, vērojot notiekošo, atminas, ka īsi pirms ugunsgrēka sākuma tika apdūmots šķūnim blakus esošais bišu strops. Kurināšana acīmredzot nogāja greizi.

Ar uguni cīnījās septiņi ugunsdzēsēji no Madonas un Cesvaines. Operatīvā dienesta pārstāve Sandra Vējiņa akcentē, ka darbs nebija viegls un nācās pasvīst.

"Tas apgrūtinājums ir, ka blakus atradās dzīvojamā māja, un līdz ar to tika piesaistīta vēl trešā autocisterna. Apgrūtinājums noteikti ir tas, ka šobrīd ugunsdzēsējiem glābējiem ir jāpārkrāmē visi šie te 40 kubikmetri malkas, lai izslēgtu un nodzēstu visas gruzdošās vietas," norāda Vējiņa.

Pārstāve atgādina, ka pagales mēdz atkārtoti degt pat pēc kārtīgas apliešanas ar ūdeni, tāpēc saimniekiem turpmākās stundas krāsmatas būs jāvēro īpaši uzmanīgi.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu