Slavenā Atēnu "Panathinaikos" informē Eirolīgu par nodomiem pamest čempionātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Niks Kalatess
Niks Kalatess Foto: EPA/Scanpix

Titulētais Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos Opap" ceturtdien ULEB Eirolīgas vadībai nosūtījis vēstuli, kurā pauž vēlmi nākamsezon nepiedalīties prestižajā turnīrā, vēstīts kluba mājaslapā.

Pirms divām dienām Atēnu "Panathinaikos Opap" prezidents Manos Papadopulos paziņoja, ka par 25 miljoniem eiro ir gatavs pārdot klubu, jo viņam ir apnicis būt vienīgajam, kurš tajā iegulda milzu naudas summas.

Nākamajā dienā kluba īpašnieka nekustamie īpašumi Grieķijā tika pamatīgi apskādēti, jo iepriekš medijos dzirdētais pamatīgi sāpināja kvēlākos "Panathinaikos Opap" fanus.

Ceturtdien Papadopulos ugunij pielēja vēl pāris piles eļļas, jo atklātībā nāca viņa rakstītā vēstule ULEB Eirolīgas vadībai.

Tajā teikts, ka klubs jau iepriekš vairākkārt centies veikt pārrunas ar Eirolīgas pusi, lai vienotos par čempionāta atstāšanu. Eirolīgas vadība atbildējusi, ka šāda rīcība pamatīgi bojātu čempionāta tēlu, tāpat būtu grūtības piesaistīt sponsorus.

Papadopulos vēstulē uzsver, ka Atēnu klubs bijis gana pacietīgs, bet nu tam pienācis gals. Ilgāk gaidīt nav bijusi interese, jo komandas vērtība, startējot Eirolīgā, krasi nav palielinājusies. Kluba īpašnieks pauda, ka arī pašas Eirolīgas ienākumi nav būtiski pieauguši.

Augstāk minēto iemeslu dēļ vienība vēlas izstāties no Eirolīgas.

Atēnu komanda Eirolīgas "Final 4" kopumā spēlējusi 11 reizes. Vienreiz izcīnīta otrā un ceturtā vieta, bet vēl sešas reizes izdevies triumfēt turnīrā. Pēdējā no tām bija 2010./11.gada sezonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu