"Joprojām ir daudz cilvēku, kuri netic Covid-19 eksistencei." Sieviete dalās savā stāstā par saslimšanu ar koronavīrusu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīzes
Covid-19 analīzes Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sociālajos tīklos arvien biežāk manāmi Covid-19 slimnieku ikdienas apraksti, kur viņi dalās slimības izpausmēs un ārstēšanas norisē, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Ar Covid-19 sasirgusi arī ceļotāja Zane Eniņa, kura ar saviem novērojumiem aktīvi dalās sociālajos tīklos.

"Vislielākais simptoms ir ļoti liels nogurums. Tas nav mainījies divu nedēļu laikā. Bija arī ļoti stipras muskuļu, galvassāpes, klepus," stāsta Zane.

Zanes ieraksti sociālajos tīklos raisījuši dažādu reakciju – daudzi lasītāji vēl veselību un izsaka atbalstu, citiem šāda atklātība nav pieņemama.

"Pa vidu tam ir cilvēki, kas apšauba Covid-19 eksistenci. Man bija pārsteigums, ka saņēmu ne ļoti ļaunus, bet norādījumus, ka par slimību runāt ir kauns un negods. Šādu dzīvesziņas aspektu biju palaidusi garām," saka Zane.

Lai nesaslimtu, Zane aicina ne tikai ievērot veselīgu dzīvesveidu, bet arī pēc iespējas vairāk atrasties svaigā gaisā. Būt dabā, pastaigāties mežā, nebaidīties. Būt arī sirdsmierā, prāta mierā.

Arī citviet pasaulē jaunā koronavīrusa pacienti aktīvi dalās par savu piedzīvoto. Covid-19 pacientu atklātība sociālajos tīklos ir ļoti apspriesta, jo ļauj nepastarpināti iejusties slimības pacienta lomā, secina sociālantrapologi.

"Tādas reportāžas neviens nekad neuztaisīs! Jums arī tas nebūtu iespējams, ieiet intensīvās terapijas vai kādā citā palātā un no turienes uztaisīt šādas reportāžas. Tas ir vienīgais veids, kā tāda informācija var parādīties. Cilvēku attieksme ir neviennozīmīga. Agrāk arī šādas reportāžas parādījās, veidotāji saņēma lielu nosodījumu, viņiem neticēja. Ja tas notiek no palātas, ticamība daudz lielāka," sacīja sociālantropologs Klāvs Sedlenieks.

Diskutabls esot jautājums par medicīnas personāla un citu saslimušo stāvokļa pieminēšanu ierakstos, taču viens ir skaidrs – sociālo tīklu laikmetā, kad cilvēki publicē teju katru savas dzīves niansi, šādiem, reāliem Covid-19 pieredzes stāstiem ir liels pieprasījums; tie spilgti parāda, ka vīruss nav joka lieta un katram sava veselība jāsargā īpaši rūpīgi.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu