Viens no jaunākajiem Covid-19 upuriem strādājis Rīgas 40. vidusskolā par skolotāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukša mācību klase. Ilustratīvs foto.
Tukša mācību klase. Ilustratīvs foto. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Viens no jaunākajiem Covid-19 upuriem strādāja Rīgas 40. vidusskolā par skolotāju, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas ziņas".

Skolas direktore Jeļena Vediščeva sacīja, ka 44 gadus vecā skolotāja nāve ir liels šoks un pārdzīvojums. Vēl 16. oktobrī skolotājs vadījis mācību stundu, kas bijis viņa dzīves aicinājums.

Respiratorās saslimšanas simptomi viņam parādījušies brīvlaikā, kad mācības nav notikušas, un viņš ārstējies mājās. Nekādi īpaši piesardzības pasākumi patlaban skolai nav noteikti, jo inficēšanās ar Covid-19, visticamāk, notikusi ārpus skolas.

SPKC izglītības iestādei nav noteicis kādus īpašus piesardzības pasākumus, jo divas dienas pirms inficēšanās mirušais skolotājs nav kontaktējies ne ar skolēniem, ne kolēģiem, pauda Vediščeva.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka pēdējās diennakts laikā veikti 5964 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 284 jauni inficēšanās gadījumi, piecas personas mirušas (viena persona vecuma grupā no 40 līdz 45 un četras personas vecuma grupā no 65 līdz 85).

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 4.8%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu