Zeids paaugstināts par "Avtodor" galvenā trenera vietas izpildītāja asistentu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Zeids
Kristaps Zeids Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas basketbola treneris Kristaps Zeids kļuvis par Vienotās līgas kluba Saratovas "Avtodor" galvenā trenera vietas izpildītāja Vladislava Konovalova asistentu, informē komanda.

30 gadus vecais Zeids otro sezonu vada Saratovas "Avtodor - 2" komandu, kas spēlē Vienotajā jaunatnes līgā, bet pēc Gordona Heberta atbrīvošanas no amata latvietim vismaz uz laiku būs iespēja strādāt kluba pirmajā vienībā.

"Avtodor" ar astoņām uzvarām 19 spēlēs turnīra tabulā ieņem astoto vietu. Tiesa, pēdējās 12 cīņās saratovieši izcīnījuši tikai trīs uzvaras, no kurām divas bijušas mājās pret novājinātajām Tallinas "Kalev"/"Cramo" un Minskas "Cmoki" vienībām.

Zeids "Avtodor" jauniešus sāka trenēt 2019.gada decembrī, iepriekšējā sezonā palīdzot komandai izcīnīt piekto vietu. Šajā sezonā Zeida vadītie jaunieši uzvarējuši 18 no 42 cīņām, kas turnīra tabulā dod devīto pozīciju.

Pirms tam 2019./2020.gada sezonā Zeids tika atbrīvots no "Liepājas" galvenā trenera amata, vēju pilsētas vienību vadot nepilnus piecus mēnešus.

2018./2019.gada sezonā Zeids bija Jūrmalas kluba galvenā trenera asistents, bet pirms tam pāris sezonas strādāja par "Valga"/"Valka" galveno treneri.

Zeids 2019.gada vasarā vadīja Latvijas U-20 izlasi Eiropas čempionātā. Latvietis iepriekš bijis galvenā trenera asistents U-16 un U-17 meiteņu izlasēs, kā arī U-16 puišu komandā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu