"Naidam Latvijā nav vietas!" Valstsvīri izsakās par Tukumā pastrādāto naida noziegumu (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vlasov Yevhenii/shutterstock

22. aprīļa naktī Tukumā, iespējams, ar degšķidrumu apliets un aizdedzināts kāds vīrietis, vēsta "Neatkarīgās Tukuma Ziņas". Par notikumu izteikušies arī valstsvīri, uzsverot, ka situācija ir jāizmeklē un vainīgie jāsoda. 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ziņojis, ka piecstāvu ēkā Tukumā degusi apģērbu kaudze un cietuši divi cilvēki, taču viens no cietušajiem izdevumam uzsvēris, ka tā ir maldinoša interpretācija par notikušo, jo patiesībā viens cietušajiem ticis aizdedzināts ar degšķidrumu.

Cietušais uzbrukumā vainojis kādu vīrieti, kurš abiem cietušajiem "uz savu iedomu pamata vai homofobisku motīvu vadīts" esot vairākkārt draudējis un pieprasījis vienā dzīvoklī dzīvojošajiem jauniešiem "aizvākties no pilsētas". Par draudiem ticis ziņots policijai.

Viens no vīriešiem piedzīvojis uzbrukumu, viņš, iespējams, apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts, stāstījis cietušais, kurš pats savukārt guvis apdegumus, cenšoties apdzēst draugu. Smagāk cietušais vīrietis ticis nogādāts Apdegumu centrā Rīgā, kur viņš ar 85% ķermeņa apdegumiem ievietots reanimācijā.

LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka" informē, ka cietušie ir Artis Jaunkļaviņš un Normunds Kindzulis. Cietušajiem priekšā ir smags ārstēšanās un atlabšanas process.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu