Maskavas metro vēlas piedzīt 924 eiro kompensāciju no Navaļnija "apvainotā" kara veterāna mazdēla

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Temīdas skulptūra. Ilustratīvs attēls.
Temīdas skulptūra. Ilustratīvs attēls. Foto: Sang Hyun Cho/Pixabay

Maskavas metro vērsies tiesā pret un vēlas piedzīt kompensāciju 83 117 rubļu (924 eiro) apmērā Igoru Koļesņikovu - viņa vectēvs ir Otrā pasaules kara veterāns Ignats Artemejenko, par kura “apmelošanu” tika notiesāts Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, vēsta Krievijas medijs “Otkritije media”.

Kāds ir tiesvedības sākšanas iemesls, pagaidām nav zināms. Koļesņikovs šo jautājumu komentēt ir atteicies.

Kā norāda “Otkritije media”, Koļesņikovs ir individuālais komersants - viņš nodarbojas ar pārtikas produktu tirdzniecību, celtniecību, automašīnu remontu, kā arī nekustamā īpašuma pārdošanu un pārvaldīšanu.

Ignata Artemejenko ir viens no Krievijas propagandas kanāla RT pagājušā gada izlaistās reklāmas varoņiem - šajā reklāmā Artemejenko aicināja balsot par Krievijas konstitūcijas labojumiem, kas ļaus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam palikt pie varas līdz 2036.gadam.

Navaļnijs publiskoja šo video tviterī, nodēvējot veterānu un citus video redzamos cilvēkus par apkaunojumu valstij, "cilvēkiem bez sirdsapziņas" un nodevējiem.

Izmeklēšanas komiteja pret Navaļniju ierosināja lietu par kara veterāna “apmelošanu”, šā gada februārī viņam piespriežot naudassodu 850 000 rubļu (9400 eiro) apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu