Uz Baltkrievijas robežas Lietuvā aizturēti 117 nelegālie migranti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Migranti uz robežas.
Migranti uz robežas. Foto: AFP/SCANPIX

Aizvadītajā diennaktī Lietuvā aizturēti vēl 117 nelegālie migranti, kas nelikumīgi pārkāpuši valsts robežu ar Baltkrieviju, sestdien vēstī Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits sasniedzis 3401 - 40 reizes vairāk nekā visa pagājušā gada laikā.

Foto: Telšu pilsētiņa nelegālajiem migrantiem Lietuvā

Vairākums šogad aizturēto ārvalstnieku - 2222 - ir Irākas pilsoņi vai par tādiem uzdodas, aizturēts arī 191 migrants no Kongo, 129 - no Kamerūnas, 90 - no Krievijas, 89 - no Sīrijas, 85 - no Irānas, pa 79 - no Gvinejas un Afganistānas, pārējie ieradušies vēl no citām valstīm. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

Migranti pašlaik izmitināti robežsardzes dienesta struktūrvienībās, tai skaitā Ārvalstnieku reģistrācijas centrā Pabradē, Robežsargu skolas kopmītnēs Medininkos un robežsardzes iecirkņu teritorijā, kā arī pašvaldībām piederošos objektos Alītas pilsētā un rajonā, Lazdiju, Varēnas un citos rajonos.

Lietuvas amatpersonas uzskata, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai.

Migrācijas krīzes dēļ Lietuvā ir izsludināta ārkārtējā situācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu