"Uzskatu, ka ir ļoti riskanti kaut ko teikt..." Bieži kritizētais Mazepins par sankcijām pret Krieviju un situāciju Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ņikita Mazepins
Ņikita Mazepins Foto: Reuters/ScanPix

Nu jau bijušais Pirmās formulas (F-1) krievu pilots Ņikita Mazepins sarunā ar BBC raidījumu "Hardtalk" komentēja Krievijai piespriestās sankcijas, kā arī situāciju Ukrainā.

Neilgi pēc Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā 24. februārī, F-1 komanda "Haas" paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar minerālmēslojumu kompāniju "Uralkali", kas aizvadītajā sezonā kļuva par komandas titulsponsoru.

Līdz ar to bija skaidrs, ka skaitītas ir arī paša Mazepina dienas "Haas" komandā un arī pašā F-1. Pēc neilga laika "Haas" arī paziņoja par Mazepina aizstāšanu ar savā komandā jau pārbaudītu vērtību, dāni Kevinu Magnusenu.

Jau pirmssezonas testos Mazepins izpelnījās fanu kritiku, norādot, ka viņš koncentrējas tikai un vienīgi uz sacīkstēm un jaunās formulas testēšanu, ļoti izvairīgi komentējot notiekošo Ukrainā.

Arī tagad Mazepins, kura tēvs Dmitrijs tiek uzskatīts par Putinam pietuvinātu personu, Ukrainas jautājumā izteicās ļoti izvairīgi. Viņš norādīja, ka neatbalsta sankcijas pret krievu un baltkrievu sportistiem.

"Es nepiekrītu sankcijām. Jau iepriekš esmu teicis, ka cīnīšos pret tām. Varbūt tagad nav īstais brīdis to darīt, jo šobrīd pret manu valsti ir ieviesta cancel culture," sacīja Mazepins.

Raidījuma vadītājs Stīvens Sakurs norādīja, ka karš Ukrainā kļūst arvien traģiskāks un arī sankcijas pret Krieviju nekļūs maigākas, bet gan tieši otrādi. Tāpat raidījuma vadītājs vērsa bijušā pilota uzmanību uz faktu, ka Krievijas kareivji Ukrainā paveic drausmīgus kara noziegumus, vaicājot, vai viņš to visu redz, arī dzīvojot Maskavā?

"Mēs ar tevi dzīvojam vienā un tajā pašā pasaulē, dažu stundu lidojumā viens no otra. To visu vērot ir ļoti sāpīgi," norādīja Mazepins.

Uz to Sakurs atbildēja, norādot, ka Mazepins pirms intervijas teicis, ka nepaudīs viedokli Ukrainas jautājumā: "Vai šie skati nemaina tavas jūtas?"

"Manas jūtas, protams, kā cilvēkam, kurš vēlas dzīvot mierpilnā pasaulē, ir mainījušās, bet būšu godīgs - uzskatu, ka ir ļoti riskanti kaut ko teikt, jo es [ar teikto] nekad neapmierināšu visus. Līdz ar to publiski es neizteikšos," skaidroja bijušais F-1 pilots.

Mazepins autosporta karaliskajā klasē aizvadīja vienu sezonu, netiekot pie ieskaites punktiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu