VIDEO Aizsprostoja durvis un tad pielaida uguni. Zaubē kāds tīši izraisījis ugunsgrēku ukraiņu ģimenes mājā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piektdien, 14. oktobrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) īsi pirms pusnakts saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Zaubes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā pie ieejas dega koka kāpnes. Vēlāk atklājies, ka ugunsgrēks noticis kādas ukraiņu bēgļu ģimenes pagaidu mājvietā, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Zaubes evaņģēliski luteriskā baznīca jau kopš aprīļa savas draudzes nama telpas ir nodevusi lielai ukraiņu ģimenei, kas, bēgot no kara šausmām, ir atradusi patvērumu Latvijā.

Vietējie iedzīvotāji ir pārliecināti, ka dedzināšana bijusi tīša, ar mērķi kaitēt ukraiņu ģimenei. Par to liecina fakts, ka ļaundaris, kura identitāte vēl nav noskaidrota, aizsprostojis mājas durvis, pieliekot tām priekšā lauzni. Tad koka kāpnēm pie mājas ieejas pielaista uguns.

Par laimi, ugunsgrēku laikus pamanījusi meita, un, ierodoties ugunsdzēsējiem, pašu spēkiem jau bija evakuējušies astoņi cilvēki.

Divi cilvēki gan ugunsgrēkā cieta, liecina VUGD informācija.

Ukraiņu ģimene neslēpj, ka tagad dzīvo bailēs par savu drošību.

Ukrainiete Aļona atminas ka vakars sākotnēji aizritējis kā ierasts - viņa barojusi un likusi gulēt bērnu.

"Pabaroju. Pagatavoju putru. Ieslēdzu skatīties multfilmas. Aizvēru aizkarus, redzēju tikai, kā divi vīrieši paiet garām atkritumu kastēm," stāsta Aļona, piebilstot, ka nav tam pievērsusi īpašu uzmanību, jo apkārt parasti staigā daudzi.

"Vīrs aizgāja gulēt. Es baroju. Bērni skatījās multfilmas. Tad atskrēja meita, un teica: "Mammu, mēs degam!" Es uzreiz pamodināju vīru, sakot, ka mums ir ugunsgrēks. Pa logu paskatījāmies un redzējām, ka deg," stāsta ukrainiete.

"Sākām vērt durvis, bet tās kaut kā ļoti smagi vai pat nemaz nevērās.

Tikai pēc tam sapratām, ka dzelzs gabals, kas šeit stāvēja, veicot izmeklēšanu, bija nolikts priekšā durvīm un no sitieniem pa durvīm tas bija nokritis malā, ļaujot mums tikt ārā," stāsta Aļona.

Mājā sadūmojums jau bija jūtams, tāpēc ģimene evakuējās pa avārijas kāpnēm no otrā stāva. Ārā jau bija sanākuši vietējie ļaudis, kas pamanīja ugunsgrēku.

Īsi pēc pusnakts VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Vietējie ir pārliecināti, ka tā nav bijusi tikai ļaunprātīga dedzināšana, bet arī naida izrādīšana un pat slepkavības mēģinājums.

Aļona par notikušo ir uzrakstījusi iesniegumu policijā un cer, ka turpmāk varēs droši dzīvot savā pagaidu mājvietā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu