Deputāts aicina VK vērtēt, vai Rēzeknē krievu valodas nodarbībām līdzekļi piešķirti likumīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzekne. Ilustratīvs attēls.
Rēzekne. Ilustratīvs attēls. Foto: JOPstock/shutterstock.com

Saeimas deputāts Edmunds Jurēvics (JV) iesniegumā Valsts kontrolei (VK) aicina vērtēt, vai Rēzeknē krievu valodas fakultatīvajām nodarbībām līdzekļi piešķirti likumīgi.

Jurēvics ierakstā savā "Twitter" kontā atsaucas uz portālā "Lsm.lv" publicēto informāciju, ka Rēzeknē šogad 21 000 eiro piešķirti krievu valodas fakultatīvajām nodarbībām.

Rēzeknes pilsētas pašvaldība piešķir papildu finansējumu krievu valodas un literatūras nodarbībām mazākumtautību skolām kopš 2020.gada. Četrās skolās tās ir kopumā 80 stundas nedēļā, vēsta "Lsm.lv".

Jurēvics iesniegumā norāda, ka tā ir satraucoša informācija, kas ir pilnīgā pretrunā ar Latvijas izglītības politiku par pakāpenisku pāreju uz mācībām tikai valsts valodā.

"Pašvaldības rīcība ir nepieņemama ne vien no valsts valodas lomas noniecināšana viedokļa, bet, manuprāt, arī būtu vērtējama no publisko līdzekļu efektīvas un likumīgas izlietošanas viedokļa," iesniegumā raksta Jurēvics, aicinot VK nepieciešamības gadījumā vērsties pret atbildīgajām amatpersonām atbilstoši likuma nosacījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu