VIDEO Viļānos vīrieši vicina Krievijas režīmu slavinošus karogus. Policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesus (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Twitter

Tīmeklī izplatījies video, kurā Viļānos redzami trīs vīrieši, no kuriem divi nes karogus. Viens no karogiem ir Krievijas jūras spēku karogs. Valsts policija (VP) sākusi administratīvā pārkāpuma procesus par totalitāro režīmu slavinošu simbolu publisku izmantošanu. 

Saistībā ar šo video VP 30. jūlijā sākusi trīs administratīvā pārkāpuma procesus - divus par totalitāro režīmu simbolu izmantošanu publiskā vietā, bet vienu par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vidē, tviterī vēsta VP.

Visas trīs personas ir noskaidrotas un notiek izmeklēšana.

Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Viesturs Kairišs sociālajā tīklā "Facebook" norādījis, ka, braucot cauri Viļāniem, ievērojis centrā sapulcējušos kādu bariņu vīru Krievijas jūras desantnieku formās ar zvaigznēm pie cepurēm un karogiem, kas uz to brīdi nebija atritināti.

Režisors jautājis, vai viņi ir sajukuši prātā un zaudējuši realitātes sajūtu, un aicinājis viņus pamest šo vietu un doties mājās, jo tūlīt noteikti atbrauks policija un visus apcietinās. "Šķīrāmies mierīgi," norādījis režisors.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu