Rīgas pilsētas attīstības komiteja dod zaļo gaismu izmaiņām vairākos Rīgas ielu nosaukumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas centrs. Ilustratīvs attēls
Rīgas centrs. Ilustratīvs attēls Foto: TVNET

Rīgas pilsētas attīstības komitejā atbalstītas vairākas izmaiņas Rīgas ielu nosaukumos.

Rīgas domes Zemes pārvaldības nodaļas vadītājs Uldis Freimantāls komitejā pastāstīja, ka plānots piešķirt nosaukumus divām jaunām ielām un vienam skvēram, kā arī precizēt Armitsteda ielas nosaukumu, papildinot to ar personas vārdu.

Liju iela ir jauna iela pilsētas Ziemeļu rajonā, kas atzarojas no Mežataku ielas. Mežogu iela atrodas turpat blakus, arī ir jauna un savienos Liju ielu ar Veiksmes ielu, paralēli Mežataku ielai.

Anšlava Eglīša ielas nosaukumu plānots piešķirt ielai, kas atrodas Vidzemes priekšpilsētā, atzarojas no Brīvības ielas netālu no Jaunciema gatves.

Armitsteda iela ir iela Torņakalnā. Tās nosaukumu nolemts precizēt, grozot to uz "Džeimsa Armisteda iela". Iela atrodas tuvu Bērnu slimnīcas kompleksam, kuru Rīgas pilsētai novēlēja Džeimss Armisteds (1826-1879), Rīgas pilsētas mēra Džordža Armisteda (1847-1912) tēvabrālis.

Savukārt Franciska Skarinas vārdā nosauks skvēru Nacionālās bibliotēkas tuvumā, Salu tilta galā. Francisks Skarina bija baltkrievu apgaismotājs, ārsts un grāmatniecības pamatlicējs, viens no pirmajiem grāmatu iespiedējiem Austrumeiropā, kas licis pamatus baltkrievu valodas attīstībai, liecina publiski pieejamā informācija.

Galīgos lēmumus ar ielu nosaukumu piešķiršanu un maiņu plānots pieņemt nākamajā Rīgas domes sēdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu