Somijas robežas pirms to slēgšanas piemeklē migrantu pieplūdums no Krievijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Somijas-Krievijas robeža.
Somijas-Krievijas robeža. Foto: Nau Nau/Shutterstock

Somijā 15. decembrī - neilgi pirms divu dienvidu robežšķērsošanas punktu slēgšanas uz robežas ar Krieviju - ieradušies vairāki desmiti nelegālo imigrantu.

Somija ceturtdien atvēra Vālimā un Nīralas robežšķērsošanas punktus, kas tika slēgti pagājušā mēneša beigās reizē ar sešiem citiem robežšķērsošanas punktiem uz robežas ar Krieviju. Taču jau tajā pašā dienā Somija paziņoja, ka Vālimā un Nīralas punkti atkal tiks slēgti un paliks slēgti līdz 14.janvārim.

Somijai ar Krieviju ir 1340 kilometrus gara sauszemes robeža, un kopš augusta krievu robežsargi ļāvuši somu robežšķērsošanas punktos ierasties gandrīz 1000 nelegālo imigrantu bez dokumentiem. Lielākā daļa migrantu, kas novembrī ieradās Somijā pāri Krievijas robežai, ir no Jemenas, Somālijas un Sīrijas.

Helsinku varasiestādes uzskata, ka Krievijas puse apzināti organizē migrantu plūsmu, lai destabilizētu Somiju.

Somijas attiecības ar austrumu kaimiņvalsti pasliktinājās pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā. Pēc tam, kad Somija aprīlī pievienojās NATO, Krievija solīja īstenot pretpasākumus.

Ceturtdien Vālimā un Nīralas robežšķērsošanas punktos ieradās vairāki desmiti nelegālo imigrantu bez dokumentiem. Šo punktu atvēršana bija sava veida eksperiments, lai pārliecinātos vai migrantu "fenomens" vēl pastāv, skaidroja Somijas valdība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu