Argentīna oficiāli atsakās no plānotās pievienošanās BRICS (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Argentīnas prezidents Havjers Milejs
Argentīnas prezidents Havjers Milejs Foto: AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS

Argentīna oficiāli paziņojusi, ka atsakās no plānotās valsts pievienošanās BRICS.

Vēstulē Brazīlijas, Krievijas, Indijas, Ķīnas, Indijas un Dienvidāfrikas līderiem jaunais Argentīnas prezidents Havjers Milejs paziņoja, ka iepriekšējās valdības pieņemtie lēmumi ir pārskatīti.

BRICS ir tā dēvēto attīstības valstu organizācija, kuras sastāvā pašlaik ir Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrika. BRICS sevi pozicionē kā pretsvaru G7 un Rietumiem kopumā.

Argentīnu bija plānots uzņemt BRICS 1.janvārī kopā ar Ēģipti, Irānu, Etiopiju, Saūda Arābiju un Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Savā vēstulē Milejs norādīja, ka viņa valdības ārpolitika "daudzējādā ziņā atšķiras no iepriekšējās valdības politikas".

Vienlaikus viņš piebilda, ka, lai gan neuzskata, ka Argentīnai būtu lietderīgi kļūt par pilntiesīgu BRICS locekli, viņš joprojām ir apņēmības pilns stiprināt divpusējās saites, jo īpaši palielināt tirdzniecības un ieguldījumu plūsmas.

Lai gan BRICS alianse bieži tiek pasniegta kā daudzpolārākas pasaules aizstāve, tajā ekonomiski dominē Ķīna, kas veido vairāk nekā 70% no bloka kopējā IKP.

Argentīnas pieteikums dalībai šajā aliansē iepriekšējā prezidenta Alberto Fernandesa laikā guva Pekinas atbalstu, taču Milejs ir asi kritizējis Ķīnu.

Savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā viņš nosauca Ķīnas valdību par slepkavām un pavēstīja, ka nesadarbosies ar komunistiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu