Krievija uz tās robežas ar Igauniju slēdz Ivangorodas robežšķērsošanas punktu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas pilsēta Ivangoroda.
Krievijas pilsēta Ivangoroda. Foto: Reuters/ScanPix

Krievija oficiāli informējusi Igauniju, ka no 1.februāra robežšķērsošanas punkts Ivangorodā tiks slēgts autotransporta satiksmei, kā iemeslu minot rekonstrukciju, ko paredzēts turpināt līdz 2025.gada beigām, ceturtdien paziņoja Igaunijas ārlietu ministrs Marguss Cahkna.

"Krievija ir nosūtījusi oficiālu notu [Igaunijas] Ārlietu ministrijai saistībā ar Ivangorodas robežkontroles punkta slēgšanu. Saskaņā ar šo notu, sākot no 1. februāra, Ivangorodas robežkontroles punkts tiks slēgts satiksmei pa šoseju saistībā ar remontdarbiem, kas pārtrauks arī transportlīdzekļu kustību caur mūsu robežkontroles punktu Narvā," preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Cahkna.

Pēc viņa teiktā, Narvas robežšķērsošanas punkts joprojām būs atvērts gājējiem, savukārt darbi Krievijas pusē, pēc saņemtās informācijas, ilgs līdz 2025.gada beigām.

Tas, ka Ivangorodas kontrolpunkts uz robežas ar Igauniju tiks slēgts rekonstrukcijai 2024.gada 1.februārī, kļuva zināms pagājušā gada novembra sākumā. Tomēr oficiāli par to Krievija informējusi Igauniju tikai tagad.

Iepriekš tika ziņots, ka Ivangorodas robežšķērsošanas punktu rekonstrukcijai bija paredzēts slēgt jau 2023.gada pavasara beigās vai vasaras sākumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu