Jēkabpils novada pašvaldība: Ūdens līmenis Daugavā krītas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugava pie Jēkabpils. Ilustratīvs attēls
Daugava pie Jēkabpils. Ilustratīvs attēls Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ūdens līmenis Daugavā krītas gan Zeļķos, gan Jēkabpilī, informēja Jēkabpils novada pašvaldības vadītājs Raivis Ragainis (LZP).

Ūdens līmenis Daugavā pašlaik ir krities par 0,7-0,8 metriem. Tas esot saistīts ar to, ka Daugava ir apstājusies un ledus virsējā kārta ir sasalusi. Vižņu iešana svētdien visu dienu turpinājās augšpus Jēkabpils, pie Dignājas un Dunavas.

"Neizskatās, ka šobrīd kaut kas varētu draudēt, un šķiet, ka šādi apstākļi varētu saglabāties līdz brīdim, kad sāksies pamatīgāks atkusnis," sacīja Ragainis, piebilstot, ka pāris dienas, kurās gaisa temperatūra ir ap nulli, situāciju nemainīs.

Aizsargdambis pašlaik ir stiprāks, nekā tas bija pērn plūdu laikā, tomēr nav teikts, ka nevar parādīties kādas problēmas vietās, kuras vēl remonta laikā nav aiztiktas, skaidro pašvaldības vadītājs.

Mājsaimniecības, uz kurām ceļš bija pārplūdis pagājušās nedēļas nogalē, līdz ar ūdens līmeņa pazemināšanos atkal ir pieejamas.

Applūdis un slēgts satiksmei pašvaldības autoceļš Skudras-Galejas-Leicāni apmēram 300 metru posmā no 1,210.km līdz 1,530.km, informē pašvaldībā. Tomēr tas neapgrūtinot pieeju pie dzīvojamām mājām, jo tām varot piekļūt pa citu ceļu no otras puses.

Aizsargdambja būvei pašlaik ir tehniskais pārtraukums. Savukārt no nepilniem diviem miljoniem eiro, kas Jēkabpils novada pašvaldībai piešķirti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, ir apmaksāti darbi, kas jau paveikti pēc 2023.gada sākuma plūdiem, kā arī atmaksāti pašvaldības pabalstos izmaksātie līdzekļi.

Kā jau vēstīts, ūdens līmenis Daugavā pie Zeļķu tilta un Jēkabpilī pakāpeniski pazeminās. Svētdien ūdens līmenis Jēkabpilī bija sasniedzis 5,7 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, pirmdienas rītā tas pazeminājies līdz 5,25 metriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu