"Konkrēta mērķa manai atklātībai nebija." Rūta Judze mēnesi pēc publiskā izmisuma sauciena (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA, Rūta Gorkša/Facebook, Apollo.lv kolāža

Pērnā gada nogalē Latviju pāršalca skaļš skandāls, kurā "Dzelzs vilka" bijušā bundzinieka Mārča Judža sieva Rūta nāca klajā ar šokējošu informāciju par laulību ar bijušo vīru un dzīvi pēc tās. Nu viņa atkal dalījusies ar atziņām vietnē "Facebook", apritot mēnesim pēc notikušā.

Viņa raksta: "Ir sajūta, ka jau gandrīz mēnesi ir nolaupīts mans "Facebook" konts. Un nolaupīta arī pati es. Nebūtu varējusi iedomāties pat mazu daļu no tās rezonanses, ko izraisīja mana atklātība. Apraka mani nesagatavotu kā sniega lavīna un kaut kādā mērā arī paralizēja. No dažādajām emocijām un reakcijām jutos kā karuselī, jo vienaldzīgo manam publiskajam izmisuma solim laikam bija maz. Daži novērsās, citi pievērsās, bija daudz aizturētas elpas.

Līdzjūtība, sapratne, nesapratne, pretrunas, nosodījums, pateicības, atbrīvošanās no maskām - gan tām, kuras varēja labāk atstāt, gan arī no tām, kas kļuvušas liekas un nepanesamas. 

Turpinājumā Rūta rakstīja, ka ik dienas saņem līdzīgus stāstus no sievietēm, kas liek viņai apdomāt savu lēmumu publiskot savas ģimenes netīro veļu. "Tas man liek pārdomāt, ko tad mana neklusēšana izdarījusi labu... Jo konkrēta mērķa manai atklātībai nebija. Tikai nespēja vairs paciest arvien jaunus bijušā dzīvesbiedra triecienus, no kuriem mani nepasargāja arī atbildīgās iestādes. Man personīgi šī neklusēšana ir likusi ar milzīgu intensitāti, turklāt, publiski piedzīvot to, kas gada griezumā pieredzēts klusumā soli pa solim.

Ar savu atklātību es izraisīju kodolsprādzienu, izsaucot jaunus pazemojumus, melus, puspatiesības, draudus un kārtējos mēģinājumus mani padarīt par traku.

Klasiski. To visu – gan vienpersoniski, gan grupā. Lai efektīgāk. Mēģinu neitrāli vērot šo absurdo domu – jo vairāk es pazemošu un apmelošu savu sievu un bērnu mammu, jo tīrāks, svētāks un nevainīgāks es kļūšu... Nesaprotu. "

Viņa arī raksta, ka saprot, ka klusēšanas periods ir bijis par ilgu, vajadzējis to darīt jau agrāk. Viņa uzdod sev jautājumu - ko tad es tā reāli esmu ieguvusi? "Es vairs nejūtos viena savā pieredzē. Un esmu ieguvusi arī respektu pret sevi no instancēm, kurās vēršos. Piemēram, pa šo laiku man jau nācās izsaukt policiju, jo manas prombūtnes laikā ļaunprātīgi kāds sabojāja apkures pievadu mājai. Policija iedziļinājās situācijā atsaucīgi un cieņpilni - kā tam arī būtu jābūt. Žēl tikai, ka līdz tam bija jānonāk caur publisku izmisuma saucienu. Šobrīd praktiski izjūtu, ka tiek ņemts vērā vardarbības fakts un piedāvāti risinājumi. Ļoti ceru, ka ne man vienai, bet arī citiem līdzīgiem gadījumiem pieiet nopietnāk un uzmanīgāk.

Savukārt bērni Ziemassvētkos pēkšņi tika atstāti man kopā ar aukstumu mājā. Visa noslēgumā seko pilnīga pazušana no mūsu apvāršņa. Kad mani pārņem mana neveselīgā vainas apziņa, es atveru teorijas materiālus par sociopātiem, lasu tos un kļūstu mierīga. Dzīvoju savu dzīvi tālāk. Viss reiz pāries. Kā labais, tā arī sliktais," ar šādiem vārdiem viņa nobeidz savu vēstījumu.

Ar pilnu Rūtas ierakstu var iepazīties, lasot zemāk.

Jau vēstīts, ka Mārcis Judzis pilnībā noliedz izskanējušās apsūdzības. 

Jau vēstīts, ka 12. decembrī Rūta "Facebook" nāca klajā ar informāciju par laulības dzīvi ar Mārci Judzi, kas, Rūtas vārdiem, esot bijusi īsta elle.

Rūta gari un plaši stāstīja par piedzīvoto gan emocionālo, gan fizisko vardarbību no Mārča.

Arī "Dzelzs vilks" reaģēja uz notiekošo, uz laiku pārtraucot sadarbību ar Judzi. Jāpiemin, ka šobrīd viņam ir atrasts aizstājējs. Juris Kaukulis jaunākajā intervijā atzina, ka pagaidām, kamēr nav galīgas skaidrības, kā attīstīsies Judža ģimenes drāma, grupā nekādi oficiāli lēmumi par jauna bundzinieka piesaisti netiks pieņemti. 

Kad skandāls pletās plašumā, pats Judzis paziņoja, ka uz visiem laikiem atvadās no grupas "Dzelzs vilks".

Judzi publiski aizstāvējusi viņa bijusī sieva Eva Judze, kā arī sabiedrībā zināmas personības, piemēram, Baiba Sipeniece-Gavare un Olga Rajecka. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu