EP vēlēšanas: "Progresīvo" rindās kandidēs arī Rīgas domnieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Progresīvie" pārstāvji fotografējas kopbildei pēc preses konferences, kurā informēja par programmu un kadidātiem Eiropas Parlamenta vēlēšanām.
Partijas "Progresīvie" pārstāvji fotografējas kopbildei pēc preses konferences, kurā informēja par programmu un kadidātiem Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Progresīvie" Eiropas Parlamenta (EP) kandidātu sarakstā Centrālajā vēlēšanu komisijā pieteikuši arī Rīgas domes deputātus.

"Progresīvo" saraksta līderi EP vēlēšanās ir partijas virzītā kandidāte pērn notikušajās Valsts prezidenta vēlēšanās, publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto un bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Pinto kandidēja uz prezidenta amatu kā bezpartejiska, bet drīz pēc tam oficiāli pievienojās "Progresīvajiem" un partijas domes vadības komandai. Staķis partijā tika uzņemts janvārī, bet politikā viņš ienāca caur partiju "Kustība "Par!"".

"Progresīvo" sarakstā ir 18 politiķi. EP vēlēšanās kandidē arī partijas līdzpriekšsēdētāja, Rīgas domes deputāte Justīne Panteļējeva, sociālās integrācijas speciālists Māris Grāvis, migrācijas un integrācijas eksperte Agnese Lāce, Latvijas Cistiskās fibrozes biedrības valdes priekšsēdētāja un "Latvijas lepnuma" balvas saņēmēja Alla Beļinska un uzņēmējs Ģirts Dubkēvičs.

Tāpat uz EP no partijas saraksta kandidē Rīgas domes deputāti Selīna Vancāne, Alija Turlaja un Igors Kļaviņš, Saeimas deputāte Mairita Lūse, filozofijas maģistre Ina Lenca, biedrības "Protesti" dalībniece Agnese Radziņa un starptautisko tiesību maģistrs Sergejs Parvatkins.

Uz EP no "Progresīvo" saraksta pretendē arī "EAPN-Latvia" jeb Latvijas Pretnabadzības tīkla valdes priekšsēdētāja Laila Balga, projekta "Pieeja tiesiskumam" vadītāja Ilze Baranovska, programmatūru izstrādātājs Reinis Ivanovs un Selma Teodora Levrence, kura augstāko izglītību ieguvusi politikas zinātnē un komunikācijā.

Kā ziņots, politiskais spēks norāda, ka kandidātu saraksts ir partijas valdes un biedru balsojuma rezultāts - veidojot sarakstu, vērā tikusi ņemta kandidātu profesionālā pieredze, pilsoniskā aktivitāte, zināšanas par EP, kā arī līdzšinējie darbi, atbalstot partijas politiskos mērķus.

"Pēdējos gados redzam aizvien lielāku atbalstu galēji labējai politikai, kas tā vietā, lai censtos pārvarēt tādus nopietnus izaicinājumus kā klimata krīze vai augstā sabiedrības nevienlīdzība, sludina vienkāršotus pretnostatījumus, lai uz naida rēķina veidotu savu politisko kapitālu," iepriekš preses konferencē teica partijas līdzpriekšsēdētājs Andris Šuvajevs.

Viņš sacīja, ka EP vēlēšanas arī ir par Ukrainu, jo ikviens vēloties redzēt Ukrainu kā Eiropas Savienības dalībvalsti, un tas būšot nākamā sasaukuma viens no svarīgākajiem jautājumiem.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu