Indija nepieņems 14 tankkuģus no Kremļa "ēnu flotes" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: tanker/Shutterstock

Indijas naftas pārstrādes rūpnīcas pārtraukušas iepirkt Sahalinā iegūto "Sokol" naftu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz tirgotājiem un kuģu statistiku.

Tas noticis brīdī, kad ASV noteica sankcijas pret tankkuģu īpašniekiem, kuri, neievērojot sankcijas [cenu griestus], to pārvadā.

"Rosneft" meitasuzņēmums "Sakhalin-1", gaidot pircējus, bija spiests uzglabāt "Sokol" jēlnaftu jūras tankkuģos, un janvāra beigās kuģos glabātās naftas daudzums jau pārsniedza 10 miljonus barelu.

14 tankkuģi, tostarp trīs VLCC supertankkuģi, kas var pārvadāt līdz 2 miljoniem barelu naftas, ir pārvērsti par "peldošajām noliktavām". Kopējais bez pircēja uzkrātās "Sokol" naftas apjoms jau pārsniedz mēneša naftas ieguves apjomu projektā "Sahalīna-1", kura jauda ir 220 000 barelu dienā.

"Indian Oil Corp" Krievijas naftas izejvielu vietā palielina Tuvo Austrumu naftas iepirkumus. Un piegādes no Krievijas uz Indiju strauji samazinās.

Decembrī tās sasniedza tikai 1,5 miljonus barelu dienā, lai gan maijā tās veidoja 2,15 miljonus barelu.

"Rosneft" ir bijušas maksājumu problēmas saistībā ar ASV sankcijām pret "ēnu floti", ko Kremlis ir izveidojis, lai pārvadātu naftu, apejot sankcijas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu