Vilciena konduktors piedraud izsēdināt bērnu. Rinkēvičs reaģējis uz situāciju (11)

Apollo.lv
Papildināts 22:04, 9. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eektrovilciens "Vivi".
Eektrovilciens "Vivi". Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 9. februāra reaģējis uz mikroblogšanas vietnē "X" aprakstītu gadījumu, kurā "Pasažieru vilciena" konduktors piedraudējis bērniem ar izsēdināšanu.

"X" lietotājs ar vārdu Miks Miķelsons raksta, ka visus trīs savus bērnus iesēdinājis vilcienā braucienam uz laukiem.

"Biļetes pirktas ar 3+ atlaidi. Kontrole grib katra individuālo 3+ karti. Mazākajai tā nav paņēmusies līdzi. Puņķi, asaras, utt. Brālim izdevās nopirkt pilnu biļeti. Gadsimta noziegums novērsts," tā raksta Miķelsons.

Vaicāts, vai, ja brālis nebūtu nopircis pilno biļeti, bērniem būtu bijis jākāpj ārā no vilciena, Miķelsons raksta, ka konduktors tiešām tā esot teicis.

Reaģējot uz notikušo, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs uzsvēra, ka "šis, protams, nav "prezidenta līmeņa jautājums", kā daudzi teiks, bet tīri cilvēciski es gribētu dzirdēt "ViVi" skaidrojumu".

"Varbūt laiks pamainīt attieksmi," tā prezidents.

"Pasažieru vilciens" vēl nav komentējis notikušo.

AS "Pasažieru vilciens" Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre skaidro: "Cilvēcīgi atvainojamies! Braucienam nevajadzētu būt ar asarām. Lūdzam vecākus atgādināt par līdzi ņemamajām apliecībām. Atkārtoti pārrunāsim ar konduktoriem rīcību šādos un līdzīgos gadījumos. Kaut noteikumos ir paredzēta kārtība dokumentu pārbaudei, bērni ir prioritāte."

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu