Kariņš: Krievija uzbrūk demokrātiskās pasaules vērtībām (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš piedalās 60. Minhenes Drošības konferences atklāšanas ceremonijā, atgādinājis, ka demokrātiskai pasaulei ir jāpalīdz Ukrainai uzvarēt, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Vācijas Ārpolitikas biedrības (DGAP) diskusijā "Stratēģiskā drošības un labklājības saskaņošana topošajā globālajā kārtībā" ārlietu ministrs Kariņš uzsvēris, ka Krievija uzbrūk demokrātiskās pasaules vērtībām, cenšoties pierādīt spēka pārākumu pār noteikumos balstītu pasaules kārtību.

"Mēs nedrīkstam to pieļaut. Demokrātiskai pasaulei ir jāpalīdz Ukrainai uzvarēt," uzsvēra Kariņš.

Piedaloties domnīcas "Atlantijas padome" diskusijā "Trīs jūru iniciatīva par Ukrainas rekonstrukciju: transatlantiskās kopienas reakcijas kartogrāfija", Kariņš pauda, ka Trīs jūru iniciatīva, kura aptver 13 ES dalībvalstis un ES kandidātvalstis, kā arī Ukrainu un Moldovu, ar stingru ASV atbalstu, īstenos nozīmīgus infrastruktūras, savienojamības, enerģētikas un drošības projektus Eiropā.

Aģentūra LETA jau ziņoja līdz svētdienai, 18.februārim, norisināsies Minhenes drošības konference, kurā piedalīsies Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kā arī aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un Kariņš.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu