VIDEO Būvdarbi notiek citur, bet krustojums slēgts. Šoferi Rīgā dusmojas un "ķieģeli" ignorē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Rīgā, Grostonas ielas posmā līdz krustojumam ar Mālpils ielu (blakus Arēnai "Rīga") šobrīd tiek pārbūvēts kanalizācijas tīkls. Lai gan darbi jau ilgu laiku nenotiek pašā krustojumā un to var izmantot satiksmei, tajā no visām pusēm uzstādītas ceļazīmes, kas liedz braukšanu. Šoferi uzskata, ka aizliegums krustojumā iebraukt ir absurds, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Šoferi šo "ķieģeli" ignorē un turpina braukt pa krustojumu. 

Pārbūvi sāka februāra beigās. Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departaments norāda, ka darbus bija plānots pabeigt 15. martā, tomēr būvnieks informējis, ka darbu termiņu pagarinās, jo būvprojekts atsevišķos aspektos neatbilst situācijai dabā – piemēram, zem esošā asfalta izvietota neatbilstoša seguma konstrukcija.

Darbu laikā no visām pusēm krustojumam uzstādītas ceļazīmes "iebraukt aizliegts". Daudzi šoferi raidījumam norāda, ka automašīnu kustība netraucē būvdarbiem, jo tie notiek Grostonas ielā pirms krustojuma. 

"Vairākas reizes dienā darbu veikšanai krustojuma zona tiek aizņemta ar tehniku. Šādos brīžos krustojums nav caurbraucams, tādēļ satiksmei tas ir slēgts," krustojuma slēgšanu raidījumam skaidro departaments. 

Arī auto un satiksmes drošības raidījuma vadītājs Pauls Timrots uzskata, ka aizliegums ir aplams. 

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu