Izraēlas armijas triecienā Gazas joslā nogalināti vairāki palīdzības misijas darbinieki (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas triecienā pirmdien nogalināti vairāki palīdzības misijas darbinieki, kas Gazas joslā piegādāja pārtikas palīdzību, pavēstīja palīdzības organizācija "World Central Kitchen".

Upuru vidū ir ārzemnieki.

"Šodien organizācija "World Central Kitchen" Izraēlas armijas triecienā Gazā zaudēja vairākas savas māsas un brāļus," pavēstīja organizācijas dibinātājs Hosē Andress.

Notikušais ir "traģēdija", norādīja organizācija, kuras galvenā mītne atrodas ASV, uzsverot, ka "humānās palīdzības misiju darbinieki un civilisti nekad nedrīkst būt mērķis".

Grupējuma "Hamās" Gazas joslas administrācijas Veselības ministrija pavēstīja, ka slimnīcā Deirelbelehā nogādāti četru ārzemnieku palīdzības misijas darbinieku līķi un viņu šofera palestīnieša mirstīgās atliekas. Viņu transporta līdzeklis bojāts Izraēlas triecienā.

Upuru vidū ir Lielbritānijas, Austrālijas un Polijas pilsoņi. Ceturtā upura pilsonība nav zināma, norādīja ministrija.

Ziņu aģentūras AFP korespondents slimnīcā "Al Aqsa" redzēja piecu cilvēku līķus. Trim līdzās bija ārvalstu pases.

Izraēlas armija pavēstīja, ka "veic rūpīgu izmeklēšanu visaugstākajā līmenī, lai saprastu šī traģiskā atgadījuma apstākļus".

Austrālijas premjerministrs Entonijs Albanīzs otrdien apstiprināja, ka viena no bojāgājušajiem ir Austrālijas pilsone Zomija Frenkoma.

Frenkoma veica "ārkārtīgi vērtīgu darbu", palīdzot piegādāt pārtiku Gazas joslā, norādīja premjers, uzsverot, ka Austrālija centīsies panākt vainīgo noskaidrošanu un saukšanu pie atbildības.

Savukārt ASV prezidenta administrācijas Nacionālās drošības padomes pārstāve sakariem ar presi Eidriena Votsone platformā "X" apliecināja, ka "šī trieciena dēļ mēs esam bēdu pārņemti un dziļi satraukti".

"Humānās palīdzības misiju darbinieki, kad viņi piegādā akūti nepieciešamo palīdzību, ir jāaizsargā, un mēs mudinām Izraēlu bez kavēšanās izmeklēt notikušo," norādīja Baltā nama pārstāve.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu