Pieprasa uzsākt kriminālvajāšanu pret trim vīriešiem, kuri bārā Rīgas centrā iemeta "airsoft" granātu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: t.me/novaya_europe

Jau ziņots, ka pagājušā gada 23. decembrī vēlu vakarā kādā bārā Rīgā, Dzirnavu ielā, tika iemesta "airsoft" spēles granāta, kas uzsprāga bāra telpās. Aizdomās par šo noziegumu nākamajā rītā un pēc dienas tika aizturēti trīs jauni vīrieši. Valsts policija kriminālprocesā pabeigusi izmeklēšanu un to nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, informē policijā.

2023. gada 24. decembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes Kriminālpolicijas biroja 3. nodaļā tika uzsākts kriminālprocess par to, ka 2023. gada 23. decembrī plkst. 23.14, bārā, kas atrodas Dzirnavu ielā, Rīgā, tika iemests sprāgstvielai līdzīgs priekšmets, kas uzsprāga bāra telpās, nenodarot miesas bojājumus apmeklētājiem. Vēlāk tika noskaidrots, ka sprāgusi "airsoft" spēles granāta.

Kafejnīcas darbiniece plkst. 23.30 par notikušo ziņoja Valsts policijai, pēc kā plkst. 23.38 Valsts policijas darbinieki ieradās notikuma vietā.

Aptaujājot lieciniekus, tika noskaidrots, ka personām, kuras bāra telpās iemeta sprāgstvielai līdzīgu priekšmetu, bija aizklātas sejas, taču tika piefiksēta automašīnas marka un valsts numurzīme, pēc kā Valsts policijas darbinieki, veicot meklēšanas pasākumus, vienu no aizdomas turētām personām, 2002. gadā dzimušo automašīnas īpašnieku, 24. decembrī no rīta aizturēja viņa dzīvesvietā.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrotas vēl divu iesaistīto personu identitātes, pēc kā 24.decembra rītā tika aizturēts vēl viens 2002. gadā dzimis vīrietis, savukārt 25.decembrī pēc pusnakts – 1995. gadā dzimis vīrietis.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka trijotne rīkojusies huligānisku motīvu vadīta, līdz ar to tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas – par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Izmeklēšanā rūpīgi skaidrojot notikušā motīvus, netika gūts apstiprinājums vai jebkāda informācija, ka notikušajam būtu saistība ar bārā esošo personu profesionālo darbību.

Visi trīs aizturētie vīrieši tika atzīti par aizdomās turētajiem, un sākumā diviem no viņiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, kas vēlāk tika mainīts uz drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Visi aizdomās turētie ir Latvijas pilsoņi, un viens no viņiem iepriekš sodīts citā Eiropas Savienības valstī par narkotisko vielu realizāciju.

2024. gada 12. aprīlī kriminālprocess tika nodots Rīgas Austrumu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu