VIDEO Sji tiekas ar Makronu. Apspriež karu Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: 33DESPIERTA/ "X"

Makrons uzņem Ķīnas autoritāro līderi Sji Dzjiņpinu. Rietumi cer mazināt Ķīnas tuvināšanos agresorvalstij Krievijai, taču eksperti vērtē, ka diez vai to izdosies panākt, vēsta TV3 Ziņas.

Ķīnas autoritārais prezidents Sji Dzjiņpins svētdien, 5. maijā, sāka vairāku dienu vizīti Eiropā, ierodoties Parīzē. Apritējuši 60 gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas.

"Pasaule šodien ir iegājusi jaunā satricinājumu un pārmaiņu periodā. Ķīnai un Eiropai kā diviem svarīgiem spēkiem pasaulē vajadzētu turēties pie savas partnerības, dialoga un sadarbības," tā norādīja Ķīnas līderis Sji.

Neiztika arī bez protestiem. Bija redzami plakāti ar saukli "Atbrīvot Tibetu – diktator Sji Dzjiņpin, tavs laiks ir beidzies!", kā arī organizācija "Reportieri bez robežām" akcijā vērsa uzmanību uz vairāk nekā 100 ieslodzītiem žurnālistiem Ķīnā.

Neraugoties uz vispārinātajām frāzēm par attiecību veidošanu, ir strīdi par Pekinas tirdzniecības politiku un konkurences kropļošanu, kā arī pausta liela neapmierinātība ar Ķīnas nostāju par Krievijas sākto karu Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu