Liepnieks: ar atgriešanos Šķēle beidzot skaidri atzīst ietekmi TP

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle, atgriežoties aktīvajā politikā, beidzot visiem skaidri atzinis savu ietekmi partijā, tādējādi pārcērtot nesaprašanās mezglu, kas veidojies vairākus gadus, intervijā aģentūrai BNS norādīja bijušais TP tēla veidotājs Jurģis Liepnieks.

Viņš arī atzina, ka tieši šī vēlme ietekmēt procesus, piedaloties visu lēmumu pieņemšanā, arī bijis galvenais iemesls Liepnieka aiziešanai no TP.

«Tas bija Tautas partijai ļoti sarežģīts posms, kad Šķēles kungs, no vienas puses, bija distancējies no partijas vadības, bet, no otras puses, nevarēja vienaldzīgi noskatīties uz to, kas un kā notiek. Tas radīja ikdienas un taktiskus konfliktus. Īpaši Kalvīša valdības laikā, jo valdība pieņem lēmumus katru dienu un nenormālā daudzumā, nav ne mazāko iespēju viņus saskaņot vai apspriest. Tādējādi ik pa brīdim parādījās domstarpības par to, kā būtu tie vai citi jautājumi pareizi risināmi,» Liepnieks pastāstīja.

«Protams, vienā brīdī man un ne tikai man likās, ka varbūt partijai un Šķēles kungam vajag pieņemt galīgus lēmumus - darīt tā vai šitā. Tādu starp citu viņš tagad ir pieņēmis.. Tādā ziņā viņš ir pārgriezis, atrisinājis mezglu, kas ir krājies un mezglojies jau daudzus gadus,» bijušais TP tēla veidotājs piebilda.

Savukārt kopumā runājot par polittehnologa darbu, sabiedrisko attiecību speciālists pavēstīja - lai arī teorētiski ir iespējams kampaņu un tēlu veidot jebkurai partijai un pasaulē arī ir uzņēmumi, kas tieši ar to nodarbojas, parasti tomēr speciālisti tā nedara, jo gluži vienkārši ir ļoti grūti nepārtraukti atrasties kopā ar cilvēkiem vai popularizēt idejas, kuras neatbalsti.

«Es domāju, ka tā nedara. Droši vien, ka var. Esmu redzējis tādas kompānijas kādreiz sadarbojāmies ar vienu tādu Londonā.. Viņi nodarbojās tieši ar polittehnoloģijām, un, jā, viņi aizbrauc uz Nigēriju vai vienalga uz kur, ja tur ir klienti, paņem, uztaisa socioloģiju un vālē. Principā es domāju, ka viņi pat lāga neiedziļinās.. Var strādāt arī tā, bet ikdienā pavadīt kopā daudz laika, daudzus mēnešus un gadus ar cilvēkiem, kas jums nav simpātiski, vai ar kaut kādām idejām, kas jums nav pieņemamas, tā ir varmācība pašam pret sevi,» Liepnieks norādīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu