Grūtups: Šķēle piemērots prezidenta amatam, jo var izvest valsti no krīzes

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts/LETA

Ekspremjers un par Tautas partijas «tēvu» dēvētais Andris Šķēle spēj piedāvāt risinājumu valsts ekonomikas atlabšanai un attīstībai, līdz ar to viņš varētu pretendēt uz Valsts prezidenta amatu.

Šādu pārliecību aģentūrai BNS pauda advokāts Andris Grūtups, kurš patlaban aktīvi pievērsies sociālās kampaņas veidošanai, aicinot iedzīvotājus nepamest valsti labākas dzīves meklējumos, bet atbalstīt valsts iekārtas reformēšanu uz prezidentālu republiku.

«Šķēle ir viens no tiem retajiem cilvēkiem, kuram tiešām ir reāla ekonomikas programma,» atzina advokāts, lūgts komentēt ekspremjera lēmumu atgriezties aktīvajā politikā. Grūtups pauda arī cerību, ka 21. novembrī, kad Tautas partijas kongresā paredzēts pārvēlēt politiskā spēka vadību, Šķēle plašāk nāks klajā «arī ar savu ideoloģisko programmu».

«Katrā ziņā viņš ir viens no tiem retajiem, kas var arī izvest valsti no krīzes,» noteica Grūtups, uzsverot, ka citi patlaban esošie politiskie līderi, viņaprāt, risinājumus nevar piedāvāt.

Uz jautājumu par Šķēles piemērotību valsts pirmās personas amatam, turklāt prezidentālā iekārtā, Grūtups atbildēja, ka viņš noteikti varētu būt «viens no pretendentiem». Pamatojot šo viedokli, advokāts vien atkārtoti apliecināja, ka, viņaprāt, Šķēlem patlaban ir vienīgais redzamais piedāvājums valsts izvešanai no grūtībām.

«Pārējiem tāda nav,» vēlreiz piebilda Grūtups, pesimistiski minot, ka vienīgais, ko pašreizējie varasvīri piedāvājot, ir nodokļu celšana un izdevumu «apcirpšana».

Jau vēstīts, ka Grūtups sagatavojis turpinājumu iepriekš aizsāktajai sociālajai kampaņai pret iedzīvotāju izbraukšanu no Latvijas. Ar videoklipu sabiedrību ne tikai mudinās palikt Latvijā, bet arī domāt par radikālas valsts pārvaldes reformas nepieciešamību.

Jauno videoklipu, kur zemnieku mājas sarunās tikšot minēti arī konkrēti baņķieru vārdi saistībā ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos valstī, televīzijā un tīmeklī varēs skatīt jau no trešdienas.

Grūtups norādīja, ka patlaban Latvijai būtu vajadzīga «stingra varas vertikāle» — tautas vēlēts prezidents un tam nodotas arī izpildvaras funkcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu