Tautas partiju atkal vadīs Andris Šķēle

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par Tautas partijas (TP) valdes priekšsēdētāju sestdien 12.kongresā ievēlēts par politiskā spēka tēvu dēvētais ekspremjers Andris Šķēle.

šeit

Kopumā aizklātajām vēlēšanām tika izsniegti 636 biļeteni, kuri visi arī atzīti par derīgiem. Par viņa ievēlēšanu balsoja 629 biedri, bet pret bija tikai septiņi delegāti.

Kongress jaunievēlēto partijas līderi sveica ar aplausiem, ziediem un kājās stāvot.

Šķēle īsā uzrunā tūliņ pēc ievēlēšanas biedriem vien apsolīja, ka līdz ar viņa atgriešanos «atvieglojumu neviens nejutīs», tādejādi atkal atgādinot par savu ieceri nopietni pārvērtēt politiskā spēka struktūru, darba organzāciju un biedru rindas.

Uzrunas noslēgumā pēc Šķēles lūguma sanākušie partijas biedri kopīgi ar viņu nodziedāja «Nevis slinkojot un pūstot».

Šķēle bija vienīgais kandidāts uz politiskā spēka vadītāja amatu un līdz ar TP līdera krēsla oficiālo atgūšanu viņš atgriežas aktīvajā politikā pēc septiņu gadu pārtraukuma. Līdzšinējais TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš jau iepriekš paziņoja, ka atkārtoti nekandidēs, jo šis ir laiks, kad partijas vadībā jābūt uzņēmējam, nevis juristam.

Ekspremjers un TP dibinātājs Andris Šķēle 2002.gada nogalē atteicās kandidēt uz partijas priekšsēdētāja amatu, bet 2003.gada janvārī nolika arī Saeimas deputāta mandātu, kļūstot partijā vien par «ierindas» biedru. Kopš tā laika nerima runas, ka patiesais partijas vadītājs joprojām ir Šķēle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu