«Costa Concordia» kapteiņa versija par notikušo - viņš iekritis glābšanas laivā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pasauli jau paspējis šokēt avarējušā kuģa «Costa Concordia» kapteiņa Frančesko Sketino rīcība avārijas laikā, kad viņš nepildīja savus kapteiņa pienākumus, bet jau pirmais pameta kuģi glābšanas laivā.

Tikmēr pats kapteinis neatlaidīgi uzstāj, ka glābšanas laivā nonācis nejauši - turklāt kopā ar kuģa vecākajiem virsniekiem...

Īpašu preses nosodījumu izsaucis fakts, ka gļēvais kapteinis bez palīdzības uz grimstošā kuģa atstājis arī 300 pavisam bezpalīdzīgus cilvēkus - invalīdus, vecus cilvēkus un bērnus, trešdien raksta Itālijas laikraksts «Corriere della Sera».

Kapteinim pašlaik ir piemērots mājas arests un žurnālisti lēš, ka drošības līdzeklis mīkstināts, jo visticamāk izmeklētāju rīcībā nonākusi jauna informācija, no kuras izriet, ka, kaut arī kapteinis neapšaubāmi izdarījis kļūdas, vainīgs nav bijis viņš viens pats, bet gan kolektīvi pieņemtie lēmumi.

Pats kapteinis dedzīgi attaisno savu uzvedību. Viņš izmeklētājiem piedāvājis savu notikumu attīstības versiju: «Es necentos bēgt, palīdzēju citiem pasažieriem nolaist glābšanas laivas jūrā. Kādā brīdī laivu nolaišanas mehānisms nobloķējās, mums vajadzēja to novērst. Tad pavisam negaidīti mehānisms atkal sāka darboties un es iekritu glābšanas laivā kopā ar citiem pasažieriem,» apgalvo kapteinis.

Jāatgādina, ka neko tamlīdzīgu kapteinis neminēja ne sarunas laikā ar krasta apsardzi, ne pēc evakuācijas beigām. Gluži pretēji – viņš līdz pēdējam brīdim apgalvoja, ka atrodas uz klāja un kontrolē situāciju. Tāpat noskaidrojies, ka tajā pašā glābšanas laivā, kas kapteini aizveda uz krastu, dīvainā kārtā «iekrituši» arī citi «Costa Concordia» vecākie virsnieki - kapteiņa palīgs Dmitrijs Kristidis un trešais virsnieks Silvija Koronika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu