Jauna informācija kuģa bojāejas lietā: kapteinim aizliegts raidīt SOS signālu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kuģa «Costa Concordia» kapteinis Frančesko Sketino atkārtoti paziņojis, ka vadīt kuģi tuvu krastam viņu piespiedusi kompānija, kurai pieder kuģis. Nopratināšanas laikā Sketino pavēstījis, ka reklāmas nolūkos priekšniecība viņam likusi šādi sveicināt arī citas salas, piemēram Kapri salu, ziņo Itālijas mediji.

Itālijas laikrakstos nonākusi kārtējā telefonsaruna, kurā Sketino sarunājas ar savu draugu, kādu Fabricio. «Fabri, es to izdarīju, lai izpatiktu menedžerim. Neviens, izņemot mani, tur izkuģot nevarētu, viņi man ir apnikuši - izbrauc tur, izbrauc tur. Pasveicini to un pasveicini šito. Tagad es par to maksāju,» tā kapteinis draugam skaidrojis savas rīcības motīvus neilgi pirms viņa apcietināšanas.

«Mērierīces neuzrādīja šo klinti. Zinu, ka tas nebija sevišķi atbildīgi, taču saprāta robežās. Es centos izvairīties no ļaunākā,» telefonsarunā turpinājis kapteinis.

Prokuratūra neizslēdz, ka kopā ar Sketino daļa atbildības būs jāuzņemas arī kompānijai «Costa Crociere».

Turklāt pastāv aizdomas, ka kapteinis no kompānijas «Costa Crociere» krīzes centra vadības saņēmis pavēli neraidīt SOS signālu, jo ātri ierodoties glābējiem, ievērojami samazinātos izmaksājamās apdrošināšanas summas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu