Šogad Muzeju nakts laikā sabiedriskais transports Rīgā varētu kursēt līdz diviem naktī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šogad Muzeju nakts laikā sabiedriskais transports Rīgā varētu kursēt līdz diviem naktī. Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā šodien tika uzklausīts un atbalstīts Kultūras ministrijas lūgums noorganizēt papildu sabiedriskā transporta reisus un nodrošināt ilgāku kursēšanas laiku Muzeju nakts laikā 19.maijā.

Lai būtu iespējams veiksmīgi nodrošināt rīdzinieku un citu Rīgas viesu pārvietošanos starp pasākumu norises vietām un nokļūšanu mājās pēc to slēgšanas, pašvaldības SIA «Rīgas satiksme», līdzīgi kā citos sabiedriskos masu pasākumos, piedāvā organizēt sabiedrisko transportu uz lielākajiem Rīgas mikrorajoniem ar aptuveni 30 minūšu intervālu. 

Pēdējais atiešanas laiks no pilsētas centra būtu ap plkst.2.

Šādi tiktu organizēta satiksme 4.,5.,6.,7., 10. un 11.tramvaja maršrutos, 9., 14., 15., 17., 18., 22., 27.trolejbusa maršrutos un 3., 11., 18., 23., 24., 25., 37., 40., 41. un 51.autobusa maršrutos.

Papildus minētajiem maršrutiem, izvērtējot 2011.gada Muzeju nakts pasākumu norises vietas, «Rīgas satiksme» piedāvā no plkst.19 organizēt 5.autobusa kustību ar 15 minūšu intervālu, lai nodrošinātu nokļūšanu Rīgas Motormuzejā, kuru pērn apmeklēja ap 15 000 cilvēku.

Tāpat «Rīgas satiksme» piedāvā organizēt jaunu autobusa maršrutu «Centrs-Nacionālā bibliotēka-Āgenskalna tirgus-Ojāra Vācieša iela-Nacionālā bibliotēka-Centrs» ar aptuveni 30 minūšu intervālu, tādējādi nodrošinot savstarpēju savienojumu starp dažādiem pasākuma objektiem.

Ņemot vērā, ka naktī no 19. uz 20.maiju tiek nodrošināta arī nakts satiksme deviņos maršrutos, pasākuma norises laikā, pagarinot sabiedriskā transporta kustības laiku, nakts satiksme no centra tiktu atklāta nevis pusnaktī, kā ierasts, bet plkst.3.

Minēto maršrutu nodrošināšanai nepieciešams papildu finansējums 9190 latu apmērā, ko «Rīgas satiksmei» uzdots atrasts savā budžetā.

Sabiedriskā transporta biļete Muzeju nakts laikā, kā ierasts, iepriekšpārdošanā maksās 50 santīmus, bet, pērkot pie transportlīdzekļa vadītāja, - 70 santīmus. Nakts transports kursēs no plkst.3 un arī tajā biļetes cena būs nemainīga - viens lats, aģentūrai LETA pastāstīja «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis.

Kultūras ministrija vēstulē Satiksmes un transporta lietu komitejai norādīja, ka starptautiskā akcija «Muzeju nakts» galvaspilsētas muzejos un citās ar kultūras mantojuma popularizēšanu saistītās vietās norisinās jau astoto gadu un pasākuma organizēšanā ministrija veiksmīgi sadarbojas ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.
Muzeju nakts ir kļuvusi par vienu no populārākajiem Rīgas kultūras dzīves notikumiem - pērn muzejos reģistrēti 170 000 apmeklējumu.

Tradicionāli Muzeju nakts pasākumi beidzas ap vieniem naktī, bet to apmeklētājiem nokļūšana mājās allaž sagādā raizes un papildu izdevumus, par ko regulāri lasāmas sūdzības dažādās interneta vietnēs, kur žēlojas gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi.

«Lai risinātu šo jautājumu, 2011.gadā sazinājāmies ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, taču saņēmām atbildi, ka akcija «Muzeju nakts» nav Rīgas domes organizēts pasākums un līdz ar to tā nav iekļauta kultūras pasākumu sarakstā, kam iespējams piemērot pagarinātu sabiedriskā transporta satiksmes laiku. Noskaidrojot, ka arī Izglītības, kultūras un sporta departaments nav tiesīgs Muzeju nakti iekļaut šajā kultūras pasākumu sarakstā, lūdzam Satiksmes un transporta lietu komitejas palīdzību jautājuma veiksmīgam atrisinājumam,» norādīts Kultūras ministrijas vēstulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu