Zināms, ko Džohars Carnajevs atklājis saziņā ar FIB (226)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par Bostonas maratona laikā rīkotajiem sprādzieniem aizturētais 19 gadus vecais Džohars Carnajevs sniedzis pirmās liecības saistībā ar teroraktu rīkošanu, vēstī ārvalstu mediji.

Puisis, kas joprojām atgūstas no smagajiem ievainojumiem, ko guva pagājušās nedēļas nogalē apšaudē ar policiju Votertaunā, savas liecības sniedzis rakstiski, noprotams no policijas sniegtās informācijas, jo viņš nespēj runāt.

Carnajevs atzinis, ka teroraktus Bostonā rīkojis viņa vecākais brālis Tamerlans, turklāt šīs nežēlīgās idejas autors arī esot viņš.

Tāpat aizdomās turamais saziņā ar Federālās izmeklēšanas biroja speciālistiem atklājis, ka viņi savus plānus realizējuši divatā – viņi nav nevienas teroristiskas organizācijas dalībnieki.

Carnajevi noziegumus veikuši, lai «aizsargātu Islāmu no ASV uzbrukumiem», ziņo CNN.

Kā ziņoja LETA, Džoharam Carnajevam pirmdien slimnīcā nolasītas federālās apsūdzības.

Kā pavēstījusi ASV Tieslietu ministrija, Carnajevs apsūdzēts par masu iznīcināšanas ieroča izmantošanu. Ja tiesa atzīs apsūdzētā vainu, viņam draud nāvessods vai mūža ieslodzījums.

Džohars Carnajevs apsūdzēts arī par ļaunprātīgu īpašuma iznīcināšanu, izmantojot sprāgstvielas.

«Lai gan izmeklēšana turpinās, šodien izvirzītās apsūdzības pieliek veiksmīgu punktu šai nedēļai, kas bija traģiska gan Bostonai, gan mūsu valstij,» pavēstīja tieslietu ministrs Ēriks Holders.

Līdzās federālajām apsūdzībām arī Masačūsetsas pavalsts Carnajevam varētu uzrādīt atsevišķas apsūdzības.

Tikmēr Baltais nams paziņojis, ka apsūdzētajam netiks piešķirts «ienaidnieka kaujinieka» statuss, kas nozīmē, ka viņš tiks tiesāts Savienoto Valstu civilajā tiesu sistēmā.

Kā skaidroja Baltā nama preses pārstāvis, ASV likumi liedz ASV pilsoni tiesāt militārajā tiesā.

Komentāri (226)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu