Straujuma: KNAB rada ļoti negatīvu iespaidu (158)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmums trešo reizi atbrīvot no amata savu vietnieci Jutu Strīķi ir juridiski nekorekts, ir jādomā par turpmāko rīcību, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Straujuma skaidroja, ka pagaidām plašākus komentārus šajā jautājumā nevar sniegt, jo vēl nav redzējusi šo rīkojumu. Rīt tas varētu tikt saņemts, un tad šo rīkojumu vērtēs no juridiskā viedokļa.

Valdības vadītāja šodien tikās ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru un plāno tikties ar viņu vēlreiz, kad tiks saņemts Streļčenoka skaidrojums, lai izvērtētu viņa lēmuma likumību un spriestu par turpmākajām iespējamām darbībām.

Straujuma pauda, ka pašreizējā situācija KNAB rada «ļoti negatīvu iespaidu», tāpēc viņa vēlas zināt Streļčenoka lēmuma pamatojumu. Viņa arī uzsvēra - ja šīs lēmums ir juridiski nekorekts, jādomā par turpmāko rīcību.

Valdības vadītāja pagaidām nav saņēmusi KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības vēstuli.

Jau ziņots, ka Streļčenoks pagājušā piektdienā trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei un atbrīvoja viņu no ieņemamā amata.

Pērn 20.decembrī Streļčenoks nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Strīķi. Savukārt iepriekšējais premjers Dombrovskis 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu.

14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, bet 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā. Tāpat viņš uzdeva nodrošināt komisijas izveidošanu biroja priekšnieka vietnieku novērtēšanai.

Komentāri (158)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu