Straujuma: Demisija neapgrūtinās valdības lēmumu pieņemšanu tuvākajā laikā (77)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdības demisija neapgrūtinās valdības lēmumu pieņemšanu tuvākajā laikā, uzskata demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Straujuma pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem uzsvēra, ka valdība strādā, risina jautājumus un to atlikšana nav paredzēta.

Vienlaikus viņa piebilda, ka tuvākajā laikā nav jāpieņem «konceptuāli, milzīgi» lēmumi. Viņa minēja, ka janvāra otrajā pusē valdībai būtu jāpieņem lēmums saistībā sarunām ar «TeliaSonera» par LMT un «Lattelecom» kapitāldaļām, vienlaikus paužot cerību, ka līdz tam laikam būs izveidota jaunā valdība.

Koalīcijas partneri atkārtoti pateicās Straujumai par paveikto valdības vadītājas amatā.

Kā ziņots, Ministru prezidente Straujuma šodien paziņoja par atkāpšanos no amata.

Straujuma šodien žurnālistiem norādīja, ka laikā, kamēr viņa ir vadījusi valdību, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. «Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus,» teica Straujuma.

Līdzšinējai koalīcijai kopumā ir 61 deputāta atbalsts - «Vienotības» 23, ZZS 21 un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK 17 parlamentāriešu. Savukārt opozīcijas rindās pašlaik ir 38 deputāti, kuriem ir tiesības balsot Saeimas sēdē, - 24 «Saskaņas», septiņi LRA un septiņi partijas «No sirds Latvijai» parlamentārieši. No LRA Saeimā ievēlēti astoņi deputāti, taču Dainim Liepiņam ir liegtas tiesības piedalīties Saeimas sēdēs, jo parlaments ļāvis turpināt viņa lietas iztiesāšanu.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu