Izvēles kritēriji veiksmīgam bezvada skaļruņa pirkumam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ja mūzikas klausīšanās ir viens no Jūsu ikdienas paradumiem, tad noteikti esat draugos ar dažādām tehnoloģijām. Mūsdienās arvien nozīmīgāku vietu iekaro dažādi bezvadu skaļruņi. Tie ir iecienīti ne tikai aktīvu jauniešu vidū, bet arī atrod savu plauktu nopietnu profesiju pārstāvju birojos, klusās mājvietu virtuvēs vai pat ceļojuma koferī.

Galvenie izvēles kritēriji, iegādājoties sev bezvadu skaļruni ir:

1. Galvenās datu pārraides tehnoloģijas

Audiosignāls no ierīces (tālrunis, dators, planšetdators vai mūzikas pastiprinātājs) tiek pārraidīts bezvadu režīmā. Bezvadu skaļruņi izmanto bezvadu datu pārraides tehnoloģijas - Bluetooth, NFC vai Wi-Fi. Mazāk populāras kļuvušas Airplay vai DLNA tehnoloģijas.

Skaļruņi, pieņemot šos signālus, rada tālāk konkrētas kvalitātes skaņu. Bluetooth tehnoloģija atšķiras ar to, ka šis savienojuma veids nodrošina skaņas pārraidi ne tālāk par 10 metriem, un tās ceļā nedrīkst atrasties tāds škēršlis kā siena vai masīvas mēbeles.

Šķēršļi telpā nav apgrūtinājums Wi-Fi savienojumam. Tiek piedāvāti arī pārnēsājamie Wi-Fi maršrutētāji un svarīgs vien ir interneta pieslēgums konkrētajā vietā. Darbības rādiuss ir 30-50 metri.

NFC (Near Field Communication) – darbojas, ja ierīce ir savienota ar citu ierīci un tālrunim ir jāatrodas tiešā ierīces tuvumā. Svarīgi zināt, ka iPhone un vēl citi modeļi neatbalsta šo savienojumu.

2. Akumulatora darbības laiks

Bezvada skaļruņa akumulatora darbības laiks noteiks, cik ilgi Jūs varēsiet baudīt mūziku. Plašajā piedāvājumu klāstā atrast var gan četru stundu darbības laiku, gan ilgāku – 10 vai 24 stundas. Atcerieties arī, ka lielākam akumulatoram nepieciešams būs ilgāks uzlādes laiks.

3. Skaņas jauda

Bezvada skaļruņi patiešām ir jaudīgi. Izmērā mazāki un cenā vislētākie ir 20 vatu skaļruņi, bet ir arī 40 līdz 60 un vēl vairāk vatu. Protams, jo lielāka jauda, jo cena ir augstāka. Āra pasākumam Jūsu dārzā noderēs 20 vatu ierīce. Mazliet plašākam klausītāju lokam, droši noderēs jaudīgāks – ap 40 vatiem. Protams, jaudīgām skaļruņu ierīcēm arī izmērs ir atbilstošs, un to pārvadāšanai iespējams pat vajadzēs ceļa somai līdzīgu ietvaru.

4. Savienotāji

Savienotāji nepieciešami, ja vēlēsities pieslēgt bezvadu skaļruni, piemēram, stacionāram datoram, ārējam diskam vai televizoram. Būs nepieciešams USB savienojums, bet dažiem skaļruņiem ir iespējams savienot SD karti vai micro SD no tālruņa ar to.

Jau laikus Jums jāpadomā, ja gribēsiet izmantot bezvadu skaļruni pasākumā ar karaokes iespēju. Tur būs nepieciešams mikrofona savienotājs, lai pieslēgtu karaokes mikrofonu. Daži skaļruņu modeļi tiek pārdoti jau kopā ar kvalitatīvu mikrofonu. Kā arī pastāv komplekti, kuros jau ir klāt tālvadības pults, ar kuru regulēt skaļruni.

5. Mitruma izturība

Šis kritērijs ir svarīgs, ja vēlaties šo ierīci ņemt līdzi pie dabas vai bieži to lietot, piemēram, savā dārzā vai spontānos izbraukumos uz pludmali, ezeru.

6. Skaļrunis ar radio

Interesanta ir arī papildus iespēja, kas ir dažiem skaļruņiem – radio uztvērēji. To novērtē tie, kas ikdienā mēdz klausīties dažādas radio stacijas.

 

Plašs kvalitatīvas produkcijas klāsts atrodams interneta veikalā 220.lv. Tajā Jūs noteikti atradīsiet augstas kvalitātes bezvadu skaļruņus.

Iepriecinošas arī ir regulārās akcijas, kurās varat atrast sev vēlamo modeli par patīkamām cenām. Noteikti iepazīstieties ar izvēlētā modeļa specifikāciju, lai pirkums Jūs iepriecinātu un ilgtremiņā būtu uzticams sabiedrotais Jūsu ikdienā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu