FOTO Protestos pret Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem Londonā aizturēti 36 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/Reuters/AP/Scanpix

Protestos pret ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar Covid-19, Londonā sestdien aizturēti 36 cilvēki, paziņojusi policija.

Protestos piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku.

Demonstrācija sākās pusdienlaikā Haidparkā. Pēc tam protestētāji devās gājienā pa Londonas centru, bet aptuveni 100 cilvēki atgriezās parkā, kur apmētāja policistus ar dažādiem priekšmetiem. Rezultātā vairāki policisti tika ievainoti.

"Ir pilnīgi nepieņemami un skumji, ka policisti, kas gādā, lai tiek ievēroti ierobežojumi, kas ieviesti mūsu visu aizsargāšanai, kļūst par vardarbīgu uzbrukumu upuriem," norādīja policijas pārstāvis.

Anglijā ierobežojumi ir spēkā kopš janvāra, kad Lielbritānija piedzīvoja strauju inficēto skaita pieaugumus. Kopš tā laika situācija ir uzlabojusies, un Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pagājušajā mēnesī paziņoja, ka ierobežojumi pakāpeniski tiks atviegloti. Mēneša beigās plānots atcelt ierobežojumus, kas liedz cilvēkiem pamest mājas, izņemot svarīgu iemeslu dēļ.

Protesti pret Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem Lielbritānijā pandēmijas laikā notikuši vairākkārt, un bieži protestu laikā veiktas aizturēšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu