Kijiva: Krievija plāno saražot 1300 dronus "Shahed" līdz gada beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Shahed-136 drons.
Shahed-136 drons. Foto: STRINGER/REUTERS

Krievija plāno līdz 2023. gada beigām saražot 1300 dronus "Shaheds", paziņojis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Vadims Skibickis.

Pēc viņa teiktā, Krievija ir sākusi rīkoties, lai savā teritorijā izveidotu Irānas izstrādātā bezpilota lidaparāta ražotnes.

"Mēs strādājam pie tā, lai noskaidrotu, kur tieši tiek ražoti droni un kāda ir faktiskā ražošanas jauda," pavēstīja Skibickis.

Kā norādīja Skibickis, provizoriskie militārās izlūkošanas dati liecina, ka Krievija šā gada otrajā pusē plāno saražot 1300 dronu "Geran-2" ("Shahed").

"Krievi var izmantot gan ārvalstu, gan vietējās detaļas. Tajā pašā laikā faktiski viņi šobrīd nav spējīgi saražot tik lielu skaitu bezpilota lidaparātu," sacīja Skibickis.

Pēc viņa teiktā, pēc pēdējiem "Shahed" uzbrukumiem militārā izlūkošana tajos atklāja detaļas, kas liecina, ka šo dronu montāžas pēdējais posms jau notiek Krievijā. Par to jo īpaši liecina Krievijas detaļu skaita pieaugums dronos.

"Turklāt saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju agresors plāno paplašināt "Shahed" ražošanu Krievijas Federācijas teritorijā. Tāpat vienā no Krievijas aizsardzības rūpniecības izstādēm tika paziņots, ka Maskava līdz 2030.gadam vēlas apgūt gandrīz 60 dažādu modifikāciju bezpilota lidaparātus," sacīja Skibickis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu