Latvijā dzīvojoša amerikāniete atklāj, kādēļ no visām pasaules valstīm izlēmusi apmesties tieši šeit

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"TikTok" lietotāja ar segvārdu "theleashowtravel" no ASV, kura uz gadu ir apmetusies uz dzīvi Latvijā un iemantojusi zināmu popularitāti latviešu auditorijas vidū, jaunākajā video saviem sekotājiem paskaidroja, kādēļ izvēlējusies apmesties tieši šeit.

Jaunā sieviete strādā par skolotāju un ir apmetusies Rēzeknē. Viņa ir publiskojusi vairākus populārus video, piemēram, par to, kuri ir viņas iecienītākie produkti, kā arī lielākos kultūršokus par latviešu ieradumiem.

Viņa sāka saņemt arvien vairāk jautājumu par to, kādēļ izlēmusi apmesties tieši Latvijā, uz ko nu izlēma ierunāt atbildes video.

"Es dzīvoju Rēzeknē, bet pasniedzu angļu valodu vairākās mazās blakus esošās lauku ciematiņu skolās. Daudzi man ir jautājuši, kādēļ es izlēmu dzīvot tieši Latvijā. Un atbilde ir tāda: kad es studēju maģistrantūrā valodniecību, man bija kursa biedrene no Latvijas. Mums bija kurss par maz apgūtām valodām. Un, tā kā mums kursā bija latviete, mēs daudz mācījāmies par latviešu valodu. Man šķita, ka tā ir ļoti skaista un interesanta valoda, un es to gribēju iemācīties. 

Es par Latviju veicu pētījumus un lasīju, cik tā ir skaista - daba, ezeri, meži. Un man patīk būt pie dabas! Tāpēc es izlēmu padzīvot šeit.

Daudzi man jautā, kāpēc esmu Rēzeknē, nevis Rīgā. Teorētiski es neizvēlējos pilsētu, kurā dzīvot, mana programma mani šeit "ievietoja", bet savā pieteikumā biju norādījusi, ka gribu apmesties Latgalē. Kā minēju, es studēju valodniecību, un tajā daudz tiek runāts par latgaļu valodu un dialektu, un man vienmēr par to ir bijusi interese, tādēļ es izlēmu par labu Latgalei," paskaidroja Lea.

Viņa piebilda, ka cenšas iemācīties latviešu valodu, bet pagaidām ar to diez kā nesokas. 

@theleashowtravel

Here’s my backstory of how i came to be an english teacher in latvia 🫶

♬ original sound - Lea
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu