Amatpersona: Ukrainai draud pilna apmēra Krievijas spēku iebrukums (545)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainai draud pilna apmēra Krievijas spēku iebrukums, trešdien brīdināja Ukrainas Nacionālās drošības un nacionālās aizsardzības komitejas sekretārs Andrejs Parubijs.

Kā pavēstīja Parubijs, pie Ukrainas robežas atrodas ap 80 000 Krievijas karavīru, 270 tanku, 140 kaujas lidmašīnu, līdz 90 kaujas helikopteru,19 kaujas kuģu un kuteru, kā arī cita militārā tehnika.

«Gar visu dienvidaustrumu robežu situācija ir kritiska. Krievijas armija ir tikai divu līdz trīs stundu attālumā no Kijevas,» viņš piebilda.

Parubijs arī atklāja, ka pēc svētdien Krimā gaidāmā referenduma Ukrainas valdība gatavojas iespējamajam bēgļu pieplūdumam no Krimas.

Parubijs stāstīja, ka simtiem cilvēku pametuši Krimu un situācija var vēl vairāk pasliktināties, jo spriedze Krievijas spēku faktiski okupētajā pussalā turpina pieaugt.

«Šodien viņu ir simtiem, bet, ja separātisti turpinās savas aktivitātes Krimā, bēgļu skaits var pieaugt,» žurnālistiem norādīja Parubijs, piebilstot, ka Ukraina ir gatava «nodrošināt bēgļu aizsardzību».

«Mēs esam spēruši konkrētus soļus, lai varētu sagaidīt šos bēgļus un izvietot viņus visērtākajās vietās,» paziņoja Parubijs.

Pēdējo dienu laikā Krimu pametuši gandrīz 560 cilvēki, no kuriem aptuveni 400 devušies dziļāk Ukrainā, liecina Ukrainas robežsardzes sniegtā informācija.

Trešdien vien 158 cilvēki devās prom no Krimas pussalas. Lielākā daļa bēgļu bija islāmticīgie Krimas tatāri, kuri tradicionāli atbalstījuši Ukrainas neatkarību.

Komentāri (545)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu