Brīdina cilvēkus, kas saņēma vēstuli no Eiropas Izglītības fonda (97)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wader, CC BY-NC-SA 2.0

Lai arī daudzi cilvēki savā e-pastā vai pastkastītē ir saņēmuši vēstuli par bezmaksas studijām un stipendijām Latvijas Biznesa koledžā (LBK), ko piedāvājot Eiropas Izglītības fonds, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina studentus būt piesardzīgiem, jo tā nav Eiropas Savienības (ES) aģentūra, bet gan LBK īpašnieku veidots nodibinājums.

Kā aģentūrai LETA akcentēja IZM, ES aģentūra ar šādu nosaukumu nesniedz finansiālu atbalstu Latvijā, bet gan ES kandidātvalstīs un kaimiņvalstīs, piemēram, Albānijā, Krievijā, Libānā, Melnkalnē, Gruzijā. Savukārt vēstulēs minētā aģentūra ir Latvijā veidots nodibinājums.

Ministrija uzskata, ka studentiem ir jāsaņem pilnīga un caurskatāma informācija, tādēļ mudina rūpīgi iepazīties ar studiju līgumā atrunātajām prasībām.

Vēstulē tiek apgalvots: «Eiropas Izglītības fonds ir apmaksājis studiju maksu augstākās izglītības iegūšanu un ir piešķirta ikmēneša stipendija ikvienam Latvijas iedzīvotājam, tajā skaitā arī Jums!» Tiek piedāvāts iegūt bezmaksas augstāko izglītību divos gados un stipendiju līdz 100 eiro (aptuveni 70 lati) mēnesī. Kopējais piešķirto līdzekļu apjoms esot 3000 eiro, un tiek norādīts, ka piedāvājums jāapstiprina līdz 30.septembrim, vai arī nauda tiks atgriezta fondā vai piešķirta kādam citam.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, nodibinājums «Eiropas Izglītības fonds» reģistrēts 2011.gada 27.septembrī, taču pirmdien, 26.augustā, tam mainīts nosaukums uz «Eiropas stipendiju fonds». Nodibinājumā ir trīs amatpersonas - LBK īpašnieki un vadītāji Sergejs un Viktors Pasternaki, kā arī Karīna Goliusova. Nodibinājuma mērķis ir veicināt cilvēkresursu attīstību un izglītības līmeņa paaugstināšanu, finansiāli atbalstīt studentus, motivējot viņus turpināt mācības pēc vidējās izglītības iegūšanas.

Komentāri (97)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu