Lauku bibliotekāri saskumuši par atteikumu izmantot Gaismas pils telpas (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: zigurdszakis, CC BY-NC 2.0

Lauku bibliotēku atbalsta biedrība (LBAB) ilggadējo akciju «Atbalsts lauku bibliotēkām» šogad decembrī iecerējusi noslēgt jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkā Gaismas pilī, taču no LNB saņemts atteikums, kas pamatots ar saspringtu pārkārtošanās darbu, lai pirmos četrus ēkas stāvus atbrīvotu un sagatavotu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē vajadzībām.

Gaismas pilī izvietota viena koncertzāle ar 500 vietām un piecas dažāda lieluma konferenču zāles, raksta laikraksts «Diena». Tās visas atrodas celtnes pirmajos četros stāvos, kas apmeklētājiem nebūs pieejamas līdz pat nākamā gada septembrim. Kā iepriekš norādīja LNB Stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs Uldis Zariņš, tajās notiks Latvijas prezidentūras ES Padomē galvenās norises. Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Dagnija Grīnfelde skaidrojusi, ka to paredz starp iestādi, LNB un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu pērn noslēgtā vienošanās. LNB šajā laikā turpinās veikt savas pamatfunkcijas un būs pieejama lasītājiem, tomēr citi pasākumi ārpus Latvijas prezidentūras norisēm nenotiks.

LBAB valdes priekšsēdētāja Biruta Eglīte stāstījusi, ka sarunas par telpu nomu minētajam pasākumam ar LNB pārstāvjiem notikušas kopš oktobra un toreiz neviens neesot ieminējies, ka iecerētajā datumā konferenču zāles nebūs pieejamas. Atteikums saņemts martā.

«Pie sevis cerēju, ka telpas LNB jaunajā ēkā četru stundu pasākumam mums atvēlēs bez maksas, jo esam sabiedriska labuma organizācija, turklāt strādājam bibliotēku labā. Tomēr man lika noprast, ka jāmaksā būs, tāpēc nolēmu meklēt sponsorus. Tomēr īsi pēc tam saņēmu atteikumu,» sūrojusies Eglīte. Viņas vadībā rīkotā akcija «Atbalsts lauku bibliotēkām» ik gadu aicina sabiedrību ziedot vērtīgas grāmatas un naudu to iegādei, lai papildinātu tieši lauku bibliotēku grāmatu krātuves.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu