Maskava pauž bažas par apdraudēto krievu minoritāti Igaunijā (671)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: delayed gratification, CC BY-NC-SA 2.0

Krievijas diplomāts Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO) paudis bažas par draudiem krievu minoritātei Igaunijā, vēsta aģentūra «Reuters».

ANO Cilvēktiesību padomes sanāksmē Krievijas diplomāts paudis bažas, ka Igaunijas valodu politika diskriminējot valstī dzīvojošo etnisko krievu minoritāti. Igaunijas nostāja minoritāšu valodu jautājumā esot līdzīga tai, kādu tagad mēģinot ieviest Ukrainā, lai ierobežotu krievu valodas lietošanu valstī.

Īpaši satraucošs šāds paziņojums ir brīdī, kad Krievija savu militāro iebrukumu Krimā pamatojusi ar krievu minoritātes aizstāvību, raksta aģentūra, vēl jo vairāk, ja šāds paziņojums tiek vērsts pret kādu no bijušajām Padomju Savienības republikām

«Valodai nevajadzētu tikt izmantotai, lai atdalītu vai izolētu cilvēku grupas,» ANO Cilvēktiesību padomes sanāksmē sacījis diplomāts, piebilstot, ka Krievija jau ir apsvērusi dažādus soļus, kā rīkoties gan Igaunijā, gan Ukrainā.

Atbildot uz Ukrainas pārstāvja bažām, ka Krievijas okupētajā Krimas pussalā netiek ievērotas minoritāšu tiesības, Krievijas diplomāts sacīja, ka tur visas mazākumtautību tiesības tiekot ievērotas un pārmetumiem neesot pamata.

Komentāri (671)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu