Policija brīdina - nedēļas nogalē aktīvi kontrolēs šoferus (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Ņemot vērā, ka nedēļas nogalē vairākās Latvijas pilsētās gaidāmi pasākumi ikgadējo zvejnieku svētku ietvaros, savukārt Liepājā norisināsies arī plaši apmeklētais mūzikas festivāls «Summer Sound», policisti sola strādāt pastiprināti.

Kā informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins, lai pasākumi būtu izdevušies un noritētu mierīgi, Valsts policija aicina iedzīvotājus ievērot sabiedrisko kārtību un rūpēties par personīgo drošību.

Nedēļas nogalē ceļu policija aktīvi veiks gan autovadītāju pārbaudes uz alkohola, narkotisko un psihotropo vielu klātbūtni, gan jo īpaši kontrolēs braukšanas ātruma ievērošanu.

«Autovadītājus aicinām nebūt pārgalvīgiem un laicīgi plānot gaidāmo maršrutu, nepārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu un ievērojot citus ceļu satiksmes noteikumus. Tāpat atgādinām būt saprātīgiem, nebojāt svētkus ne sev, ne tuviniekiem, sēžoties pie stūres pēc alkohola lietošanas. Autovadītāju tuviniekus un draugus aicinām izturēties atbildīgi un atturēt no sēšanās pie stūres alkohola reibumā,» norāda likumsargi.

Savukārt pasākumu norises vietās Valsts policija aicina neatstāt bērnus bez uzraudzības, kā arī būt vērīgiem un pieskatīt personīgās mantas, jo nereti plašu pasākumu laikā aktīvi mēdz uzdarboties zagļi.

«Ja pazudis bērns vai konstatējat, ka nozaudētas personīgās mantas, nekavējoties jāvēršas pie policijas darbiniekiem vai pasākuma organizatoriem,» aicina policisti.

Anučins norāda: «Tā kā liela daļa pasākumu notiks ūdens tuvumā, aicinām īpaši rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību uz ūdens, kā arī pieskatīt bērnus, neļaujot doties ūdenī vieniem. Atgādinām, ka alkohola lietošana nav savienojama ar peldēšanos un jebkādām citām ūdens aktivitātēm!»

«Mierīgi un bez starpgadījumiem aizvadītie Dziesmu un Deju svētku pasākumi apliecina, ka spējam izbaudīt un patīkami pavadīt svētku pasākumus, tai pašā laikā atbildīgi izturoties pret sabiedrisko kārtību un drošību. Tādēļ, turpinot labi iesākto, novēlam arī šajā nedēļas nogalē saglabāt pozitīvi vēsu prātu, atbildīgi izturēties pret sevi un citiem. Novēlam, lai nedēļas nogale būtu izdevusies un noritētu mierīgi un patīkami!» - tā Valsts policijas pārstāvji.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu