Šķēle: Krongorna aizturēšana ir Repšes izrēķināšanās ar politiskajiem pretiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elmārs Rudzītis/AFI

KNAB sadarbībā ar citām tiesībsargājošajām iestādēm pirmdien veiktā kratīšana ekspremjeram Andrim Šķēlem piederošajā SIA «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» (UVK) ir valdības vadītāja Einara Repšes izrēķināšanās ar politiskajiem oponentiem, žurnālistiem preses konferencē paziņoja Šķēle.

Bijušais premjers ir pārliecināts: ja krimināllietas izmeklēšana notiks tiesiski, ar laiku tā pārplīsīs «kā burbulis».

«Repše un viņa padomnieks Dans Titavs izdara tiešu spiedienu uz KNAB darbiniekiem, prasot par katru cenu vērsties pret tiem, kas ir bijuši vai ir Repšes oponenti. Tiek doti tieši rīkojumi, redzama skaidra darbinieku šantāža, draudot pat ar atstādināšanu no amata, lai tiktu panākta viņu nodomu izpilde,» sacīja Šķēle.

Uzņēmējs stāstīja, ka pirmdien digitālās televīzijas afēras izmeklēšanā aizturētais UVK projektu vadītājs Harijs Krongorns nav aizturēts UVK birojā, turklāt pats UVK nekādā ziņā nav saistīts ar ciparu televīzijas projektu.

Šķēle izteica šaubas, vai Krongorns par digitālās televīzijas projektu zinātu ko vairāk nekā pats Šķēle. Krongorns tiekot vainots par naudas piesavināšanos, kas tikusi veikta ar līgumiem, kuri noslēgti ar «Kempmayer» un citiem uzņēmumiem. Sīkākas ziņas par to, kas precīzi tiek inkriminēts Krongornam, Šķēles rīcībā neesot.

Krongornu Šķēle, kura uzņēmumā UVK viņš strādājot kopš 2002. gada janvāra, raksturo kā profesionālu, labu ekonomistu un biznesa cilvēku.

Pēc Šķēles stāstītā, kratīšanas laikā no UVK pārsvarā atsavināta informācija digitālā formā, taču uzņēmējs nevarēja precizēt, kādu tieši informāciju tiesībsargi uzņēmumā ir ieguvuši. Šķēle stāstīja, ka par kratīšanu ieguvis tikai to informāciju, ko viņam stāstījuši biroja darbinieki, kā arī to, ko izlasījis kratīšanas protokolā.

Sākotnējā Šķēles informācija liecinot, ka pēc kratīšanas no biroja paņemtas vairākas disketes un vēl citi informācijas nesēji, taču viņam nav ziņu, ka būtu ņemti kādi dokumenti.

Šķēle par kratīšanu uzzinājis pirmdien no rīta, kad viņa sekretāre informējusi, ka pie uzņēmuma biroja durvīm mīņājas maskās un bruņu vestēs tērpti un ar automātiem bruņoti vīri. «Man tas atgādina Krievijas filmās redzēto. Tur arī ir maskas un automāti. Šķiet, Repše grib arī Latvijā piemērot šādu valsts pārvaldes modeli. Es gan negribētu, lai Latvija kļūtu par šādu valsti,» teica Šķēle.

«Šorīt, pirms došanās uz tiesu, es sastapu cilvēkus maskās, ar automātiem, bruņu vestēs,» preses konferencē sacīja Šķēle un piebilda, ka pret sevi vērstu rīcību dažādās izpausmēs redzējis arī agrāk, taču ar šiem notikumiem, pēc Šķēles domām, «Repše ir gājis tālāk».

Šķēle otrdien konsultēsies ar juristiem un apsvērs, kā reaģēt uz šo, pēc viņa vārdiem, incidentu. Kā pieļāva Šķēle, iespējams, viņu konsultēs Agris Eglītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu